用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啟思幼稚園(匯景花園) 啟思N班直上K班的人多嗎?
go

啟思N班直上K班的人多嗎?

啟思N班直上K班的人多嗎? 多人走還是多人留? 什麼原因? 如走通常去哪兒?謝謝!

引用:啟思N班直上K班的人多嗎?+多人走還是多人留

原帖由 黃土地 於 16-06-21 發表
啟思N班直上K班的人多嗎? 多人走還是多人留? 什麼原因? 如走通常去哪兒?謝謝! ...
唔多。唔係唔想留,因為無學券而轉投其他幼稚園,學期尾先話有返學券,已經太遲!好多落左大訂、買左書同校服,好難回頭!喜歡啟思嘅家長有唔少,但直升唔多!

crystal_y 發表於 16-6-26 13:40
唔多。唔係唔想留,因為無學券而轉投其他幼稚園,學期尾先話有返學券,已經太遲!好多落左大訂、買左書同校 ...

哦, 那今年宣布了有學券應該會多人直升了。

引用:Quote:crystal_y+發表於+16-6-26+13:40+唔

原帖由 黃土地 於 16-06-27 發表
哦, 那今年宣布了有學券應該會多人直升了。
1617嘅n班相信會多啲人係1718年升上k1

回覆:啟思N班直上K班的人多嗎

點解會又轉番去學券?
好似15/16先至第一年轉做無?
會唔會遲啲又轉嚟轉去㗎?
家長好無所適從喎……

引用:點解會又轉番去學券? 好似15/16先至第一年

原帖由 justpiglet 於 16-06-27 發表
點解會又轉番去學券?
好似15/16先至第一年轉做無?
會唔會遲啲又轉嚟轉去㗎?
相信唔會再咁搞嘢嫁啦!轉左冇學券,收生大跌!一次已經玩夠啦!今年流失好多1516嘅n班學生!

引用:Quote:原帖由+黃土地+於+16-06-21+發表啟思

原帖由 crystal_y 於 16-06-26 發表
唔多。唔係唔想留,因為無學券而轉投其他幼稚園,學期尾先話有返學券,已經太遲!好多落左大訂、買左書同校 ...
分析得好好,好贊同,我都係其他學校落咗大訂後先知啟思有返學券🙄