用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 買書包
樓主: Jumama24
go

買書包 [複製鏈接]

引用:今日去書展買咗呢個書包,阿仔勁鐘意+€

原帖由 babybbmm 於 16-07-21 發表
今日去書展買咗呢個書包,阿仔勁鐘意 😍😍
正wor, miss 左 冇去書展 tim. 吾知出邊邊到有呢

引用:Booth+no+:+3B+-+A12+ Happy+shopping+ +

原帖由 babybbmm 於 16-07-22 發表
Booth no : 3B - A12
Happy shopping
冇去書長 出面邊到有呢

回覆:Little_cy 的帖子

Please check PM

saw SPI school in the bookfair but too expensive lor. $6XX !!

babyakambm 發表於 16-7-26 15:01
Beckmann 嗰d真係 top sales 嚟㗎,去佢舖頭,只玩電話,到問佢時,sell 嘢好有 point, 我問每條問題,她也 ...
我都覺得Beckmann 的sales 態度麻麻, 不過我指的唔係書展的sales.
我女本身用緊SPI, 除左因為我女用得粗, 污糟左D, 其實冇穿冇爛. 但上左五年級之後, 覺得佢個書包太重, 已經攞多一袋細袋, 但都好似烏龜咁, 我於心不忍, 所以開左學之後, 特登lunch time 走去mega box 買, 如果唔係我有朋友用緊, 佢介紹我, 我又好想買, 我真係想掉底個袋就走, 好似唔憂做咁, 冇介紹佢有咩特點, 塊面冇咩表情, 好似我打擾左佢食飯時間咁.

依件事係2015的事, 唔知果個sales 仲有冇做, 如果有, 請佢地檢討吓.

回覆:買書包

請問seven書包好唔好用?
我女升小一,會否太大?

引用:Quote:babyakambm+發表於+16-7-26+15:01+Be

原帖由 mimi1102 於 16-07-27 發表
我都覺得Beckmann 的sales 態度麻麻, 不過我指的唔係書展的sales.
我女本身用緊SPI, 除左因為我女用得粗,  ...
我都有同感,唔憂做...

mimi1102 發表於 16-7-27 14:43

上月某星期日去過MEGABOX分店,不知是否同一位女性SALES,但相同在眼神態度同面口都係極差,而且問幾句先肯簡單地答一句,極趕客。

自強不息 厚德載物

引用:Quote:babyakambm+發表於+16-7-26+15:01+Be

原帖由 mimi1102 於 16-07-27 發表
我都有相同遭遇

meowloo 發表於 16-7-28 12:13
上月某星期日去過MEGABOX分店,不知是否同一位女性SALES,但相同在眼神態度同面口都係極差,而且問幾句先 ...
原來咁多位媽媽都有同感,我去書展前都揾定資料會入去買BECKMANN,但去到佢哋啲唔憂做嘅態度極之趕客,我就走咗去買其他牌子書包lu,唔通呢種態度先係特登train出來?

引用:請問seven書包好唔好用? 我女升小一,會否

原帖由 qkqkqkqk 於 16-07-28 發表
請問seven書包好唔好用?
我女升小一,會否太大?
睇你小朋友身形而定,seven 係偏大小小的,去TST或CWB試吓吧。

回覆:mcdonn 的帖子

我諗要盡快試,d人話seven係外國訂時間比較長才到香港

Yumitsang 發表於 16-7-28 16:27
原來咁多位媽媽都有同感,我去書展前都揾定資料會入去買BECKMANN,但去到佢哋啲唔憂做嘅態度極之趕客,我就 ...
可能因為佢地外國的sales 都係咁

引用:Quote:原帖由+qkqkqkqk+於+16-07-28+發表請

原帖由 mcdonn 於 16-07-28 發表
睇你小朋友身形而定,seven 係偏大小小的,去TST或CWB試吓吧。
Seven偏大,我之前去尖沙咀睇過,起碼高125cm以上才適合。

回覆:買書包

咁邊個牌子比較適合升小一的小朋友用?

引用:咁邊個牌子比較適合升小一的小朋友用? +

原帖由 qkqkqkqk 於 16-07-30 發表
咁邊個牌子比較適合升小一的小朋友用?
我買左Tiger Family.

Sask999 發表於 16-7-29 12:06
Seven偏大,我之前去尖沙咀睇過,起碼高125cm以上才適合。
我女今年升小二,上年就係買SEVEN, 雖然書包偏大, 阿女又細粒, 但我覺得好好用.
書包大可以放好多野, 視藝袋,雨傘,冷衫放哂入去都無問題, 而且書包好貼身, 揹上身感覺好輕, 下年細女升小一, 我都會再買SEVEN.

唯一唔好係貴...

最近係網上找尋好多款德國牌子的書包,都是講明護背功能和輕身,但香港沒有專門店買要網購價錢都好貴不

回覆 babybbmm 的帖子

Deleted

回覆:露比2006 的帖子

而家一田做緊,好多牌子都有

‹ 上一主題|下一主題