用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 買書包
樓主: Jumama24
go

買書包 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+ta_bg01+於+16-07-22+發表書

原帖由 hippoo 於 16-07-22 發表
How much
好似890

回覆:hippoo 的帖子

昨天買左個,有9折,$801

美國迪士尼名字刺繡書包
https://m.facebook.com/story.php ... ;id=308473532828633

重有frozen款式
https://m.facebook.com/story.php ... &id=308473532828633

seems no back support...

回覆:買書包

Ergo 不用$700, 我買左,可跟高度調教。

引用:今日去書展買咗呢個書包,阿仔勁鐘意+€

原帖由 babybbmm 於 16-07-21 發表
今日去書展買咗呢個書包,阿仔勁鐘意 😍😍
請問1樓展館定3樓展館,thanks!😊

回覆:babybbmm 的帖子

今日血拼完。多謝推介呢個書包,阿仔同同學仔各買一個恐龍及科學怪人 仲咩到臨瞓先除

回覆:BoyBoy3 的帖子

我幫佢答,在 3/F

引用:我幫佢答,在+3/F +

原帖由 babyakambm 於 16-07-24 發表
我幫佢答,在 3/F
Thanks

我仔黎緊升小一, 都揀咗Millie書包, 覺得佢比較多功能如可以拉繩將書貼背, etc, 同埋只係$499, 買咗火箭書包超靚!有諗過moon rock 同埋Beckmann, 但moon rock 個款無咁靚, 同埋磁石扣我仔反而唔識開, Beckmann 印象中好似無得將書拉緊貼背 (唔sure) 同埋書展場地個售貨員好串, 人地間間都可以行入去睇, 我同仔入咗去佢問我個仔做乜入去 佢只可以叫佢攞款係走廊試… 又唔係平$801, 可能唔憂做

引用:我仔黎緊升小一,+都揀咗Millie書包,+覺得

原帖由 Hoho_baby 於 16-07-24 發表
我仔黎緊升小一, 都揀咗Millie書包, 覺得佢比較多功能如可以拉繩將書貼背, etc, 同埋只係$499, 買咗火箭 ...
早兩日都睇過millie,各款都好靚,價錢平,好吸引

但同行朋友話佢抄Blackman 款。 我都覺手工一般,好多缐頭 。

我都怕買到扮來路貨,有無millie au 網址?

引用:Ergo+不用$700,+我買左,可跟高度調教。 +

原帖由 makm@ 於 16-07-23 發表
Ergo 不用$700, 我買左,可跟高度調教。
Ergo咁平,有無相睇?

lkyma 發表於 16-7-22 15:59
美國迪士尼名字刺繡書包
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=313839262292060&id=30847353282863 ...
里d款 ,睇來,. 只可以在學期尾考試完之後返學用咋喎 !

引用:Quote:原帖由+Hoho_baby+於+16-07-24+發表

原帖由 hippoo 於 16-07-24 發表
早兩日都睇過millie,各款都好靚,價錢平,好吸引

但同行朋友話佢抄Blackman 款。 我都覺手工一般,好多缐 ...
佢講明係內地做架, 澳洲設計,其實好多野都係大陸做,  我又覺得小朋友野唔駛買咁貴, 夠用就得啦

我都睇過Millie,買咗,佢地真係放書加重量比人試,我仔試完話好舒服好輕,個Sales哥哥叫我自己都試下,我咩咗都真係覺得好輕好貼背,價錢又合理,款又靚。值得推薦👍

回覆:Hoho_baby 的帖子

Beckmann 嗰d真係 top sales 嚟㗎,去佢舖頭,只玩電話,到問佢時,sell 嘢好有 point, 我問每條問題,她也是比同一個答案先。
我問:你呢𠴱書包有冇放 water bottle 的側袋?
她答:我哋d書包是設計給外國小朋友,他們踏單車返學,有側袋唔方便
我諗:ok 我小朋友多數坐校車
我問:E,上面嗰返回來的袋內放什麼?
她答:雨衣囉!你冇見過書包有雨衣嗎?剛剛包得住嗰書包,唔會整濕嗰書包。你知外國的小朋友多數踏單車返學呀嘛。

我諗,我小朋友在香港讀書,好似唔啱用呢個只適合比外國小朋友用的書包

唔想入書展,在海港城買左Tiger Family. 好輕,可以放F4 file. $498 有9折。

我買了這款。

引用:請問Tiger+Family+除左Sogo仲可以係邊度買

原帖由 etam724 於 16-07-21 發表
請問Tiger Family 除左Sogo仲可以係邊度買?
海港城有Tiger Family.

引用:唔想入書展,在海港城買左Tiger+Family.+好

原帖由 Sask999 於 16-07-26 發表
唔想入書展,在海港城買左Tiger Family. 好輕,可以放F4 file. $498 有9折。

我買了這款。
Tiger Family 只是 690g, 䕶脊個墊超過 1.5寸厚。好正~

‹ 上一主題|下一主題