用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 買書包
go

買書包 [複製鏈接]

書展買書包會平多少?
有seven, SPI, ergobag, Lego....??
thx

9    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

書展年年都有SPI,往年見lego唔齊款,無留意平幾多呀....

Seven就無喇,ergobag唔清楚

恐龍家

回覆:Jumama24 的帖子

去年Lego 有八折

回覆:買書包

書展内有冇beckmann?

Jumama24 發表於 16-6-20 12:14
書展買書包會平多少?
有seven, SPI, ergobag, Lego....??
thx

SOGO 有時都有折,款式好齊

回覆:買書包

早幾日上英文班時間 centre 攞的 leaflet. 阿仔一見到立即話好型,小一要買呢個書包用。等我去書展睇吓先

babybbmm 發表於 16-6-27 09:22
早幾日上英文班時間 centre 攞的 leaflet. 阿仔一見到立即話好型,小一要買呢個書包用。等我去書展睇吓先
  ...
請問咩牌子, 上網CHECK唔到呢個BRAND

回覆:jcaling 的帖子

我問 centre 嗰個人,佢話係澳洲牌子。諗住自己去書展睇睇。

引用:書展年年都有SPI,往年見lego唔齊款,無留

原帖由 小曳人 於 16-06-20 發表
書展年年都有SPI,往年見lego唔齊款,無留意平幾多呀....

Seven就無喇,ergobag唔清楚
書展有無最新款的Lego 書包

回覆:babybbmm 的帖子

幾靚喎!有新款真係好,阿囝之前用過 Lego 及 Beckmann 成日同其他人撞款,仲試過其他同學攞錯咗佢個書包返屋企

回覆 babyakambm 的帖子

我二女同細女個seven書包都係差唔多樣,試過一早趕返學調亂,返到自己班房先發現要家姐攞返落細妹班房換,比佢地激死,自此以後買書包一定要完全唔同,廢事又搞錯

引用:回覆+babyakambm+的帖子 我二女同細女個se

原帖由 20000508 於 16-06-28 發表

我二女同細女個seven書包都係差唔多樣,試過一早趕返學調亂,返到自己班房先發現 ...

babybbmm 發表於 16-6-27 09:22
  ...
唔知貴唔貴...

引用:回覆+babyakambm+的帖子 我二女同細女個se

原帖由 20000508 於 16-06-28 發表

我二女同細女個seven書包都係差唔多樣,試過一早趕返學調亂,返到自己班房先發現 ...
你都好d,兩姊妹搞錯咗,試過同學仔及放在學校 library 門口比其他人攞咗。冇得做功課搞到欠交比老師寫手冊。所以阿囝話要揀d特別的或佢班冇人用的,少d機會同人撞!所以我成日好留意d書包款式

哈哈,連買個書包都搞到一頭煙。兩個女越大就越注重款色,見到同學d書包靚又想要,但又唔好用,所以我現在都好留意住d書包

引用:回覆+babyakambm+的帖子 哈哈,連買個書包

原帖由 20000508 於 16-06-29 發表

哈哈,連買個書包都搞到一頭煙。兩個女越大就越注重款色,見到同學d書包靚又想要 ...
哈哈,有同感,有 d 人話我買個書包都咁煩 ,我會睇價錢、耐用,阿囝睇款式、多唔多同學用,都幾難 meet 到大家嘅 criteria 㗎!

回覆:Jumama24 的帖子

問過 centre 嗰姐姐,佢話書展有優惠,大約五、六百元。聽落價錢都 ok 喎!

引用:Quote:原帖由+20000508+於+16-06-29+發表回

原帖由 babyakambm 於 16-06-30 發表
哈哈,有同感,有 d 人話我買個書包都咁煩 ,我會睇價錢、耐用,阿囝睇款式、多唔多同學用,都幾難 meet 到 ...
又係喎, 太多人用既款式真係好容易同同學調轉,由期係初小生。

上年lego好像是8折,ergobag 85折,seven沒有見到,SPI款式不太好沒留意

上面的那款澳洲書包好像很大個...
‹ 上一主題|下一主題