用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 joyful interview
樓主: yoko2518
go

joyful interview [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+CandyGianna+於+16-07-08+發

原帖由 yoko2518 於 16-07-08 發表
今日得個知, 學校是要求要比deposit. 到學期尾先退回。 你是否一樣開學時要比訂。

留位費會於第1個月學費 ...
唔係呀,係最尾個個月先會扣返比你。(即最尾個個月唔洗交學費)

荃灣麗城joyful , 你們小朋友是 in  N ?

引用:荃灣麗城joyful+,+你們小朋友是+in++N+?

原帖由 Q4 於 16-07-18 發表
my big boy is study 麗城pn PM coming sep

引用:荃灣麗城joyful+,+你們小朋友是+in++N+?

原帖由 Q4 於 16-07-18 發表
sorry, typo. it should be my small boy instead. hehe...

回覆 Hellokitty610 的帖子

hi
想幫我個仔報N插班,你個b讀PN讀得開心嗎?N面試會問D咩呀?

回覆:keiko8628 的帖子

問指下眼耳口鼻,動物
以前真係必收😜
開心㗎!👍🏻👍🏻幼稚園

hi...我想問PN interview d 咩?要插班

全英問?如果吳識聽英文。。。系咪吳收?屋企全廣東話溝通

聽返今年分3part,
1) Group In : 係playground 玩sensory toys
2) Group in : 係課室聽普通話故事.
3) 1 on 1 in : 同英文老師玩具,老師會問家長同小朋友問題.

如果平時同小朋友係屋企用廣東話溝通可能會爭少少.不過你可以重覆老師問題,用廣東話重覆都有幫助

maxifoxy 發表於 16-7-18 11:43
咁坐低聽故事啫,其實你用英文,甚至廣東話,佢都未必完全明白。講沙灘就俾d 貝殼小朋友傳嚟睇,故事講到落 ...

未必明,我估想睇下小朋友有冇耐性

keiko8628 發表於 16-11-9 17:01

全英問?如果吳識聽英文。。。系咪吳收?屋企全廣東話溝通 ...

我女 in 果時都唔識英文,我俾晒提示佢,佢照做咋嘛,例如老師叫佢放野入籃,我拎個籃埋去,佢咪知要做咩最緊要有反應!

如果你in 學之園就唔得啦,要去上下英文playgroup 先。

kiukiu425 發表於 16-11-11 17:15
未必明,我估想睇下小朋友有冇耐性

如果有閱讀習慣,小朋友對眼係會盯住本書架。:dadday:

maxifoxy 發表於 16-11-11 17:27
如果有閱讀習慣,小朋友對眼係會盯住本書架。

我仔都有閱讀習慣 不過我in個陣有人大喊大叫 我見阿仔係咁望住佢
‹ 上一主題|下一主題