用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 joyful interview
go

joyful interview [複製鏈接]

今日收到荃灣麗城joyful interview。 因為本人係遲申請, 交表時, 學校話要睇有冇位同問左headteacher先有機會interview.

想問下大家, 有冇人面試左joyful , 而最後放棄

1    0    0    0

回覆:joyful interview

間間學校都有人放位架啦…

引用:間間學校都有人放位架啦…++

原帖由 maxifoxy 於 16-06-18 發表
間間學校都有人放位架啦…

間間都有waiting list, 有人放位都可能未必等到

引用:+本帖最後由+lightingchung+於+16-6-20+22:

原帖由 lightingchung 於 16-06-20 發表
我昨日都問學校, 都有少量位, 我相信有人放位先會比家長interview. 我小朋友中b. 希望得喇

呢間野, 真係好嬲, 我尋日打去, 佢話叫負責個同事今日覆我, 今日一直無消息, 我再打去, 根本就"HEA"我, 話咩check 吾到waiting list 情況, 要打俾你既已經打左, 又話咩再有位就叫校長"抽"幾個小朋友出來打電話喎, 真係好反感.  你有無位就要睇你好吾好彩....不知所謂

引用:呢間野,+真係好嬲,+我尋日打去,+佢話叫負責

原帖由 bbmo403 於 16-06-22 發表
呢間野, 真係好嬲, 我尋日打去, 佢話叫負責個同事今日覆我, 今日一直無消息, 我再打去, 根本就"HEA"我, 話 ...
唔好嬲, 你小朋友幾月大? 之前已經面左試? waiting list 嗎? 我申請時, 已經過哂期, 因為大肚中, 後來我親自上去交表, 學校姐姐講要問左head teacher , 同睇下有冇位先會interview. 當時係5月份, 所以我都抱著一個心態應該都冇得in 㗎喇, 到左上星期, 學校打比我, 叫我仔去in. 睇下今個星期五點

yoko2518 發表於 16-6-22 19:47
唔好嬲, 你小朋友幾月大? 之前已經面左試? waiting list 嗎? 我申請時, 已經過哂期, 因為大肚中, 後來 ...

好明顯一個誤會, 依靠之前所寫的我估係咁 "在waiting list 內要打電話通知的巳經通知,如果仲有位剩校長就會再從waiting list 抽返未打的出來再打.".

引用:Quote:原帖由+bbmo403+於+16-06-22+發表呢

原帖由 yoko2518 於 16-06-22 發表
唔好嬲, 你小朋友幾月大? 之前已經面左試? waiting list 嗎? 我申請時, 已經過哂期, 因為大肚中, 後來 ...
係呀,waiting list, 我囝係細B,吾多受歡迎,間野之前已經re-open 過 for apply, 明顯想搵大B, 我當時好天真打去問,話我個囝on waiting list, 我地好有興趣,可以留底名俾佢地嗎,當然係話吾使,有位會搵你

引用:+本帖最後由+lightingchung+於+16-6-22+20:

原帖由 lightingchung 於 16-06-22 發表
可能我誤會啦,個位小姐一開始話小朋友冇俾分架,所以睇吾到你小朋友排咩喎,之後又話如果再有位,佢地會俾校長抽幾個出來,佢地再打電話通知,之後又補話校長會根據當日小朋友既表現來決定抽邊個喎。老實說我自己聽完都吾知即係點,小朋友表現有排先後,我絕對理解,如果吾係點決定收邊個先呢,一陣又冇俾分,一陣又根據當日表現,一陣又俾校長抽,完全聽吾到真實係點,加上留左名又吾覆,感覺好亂
P.S你有冇打去問過,個位小姐好hea 架,連小朋友名都吾會問,你可以打去了解下

引用:+本帖最後由+lightingchung+於+16-6-22+20:

原帖由 lightingchung 於 16-06-22 發表
另外根據你理解既'抽返waiting list 上面未打既出來打'咁係base on 咩去決定打俾邊個先呢?我真係吾多理解

引用:Quote:原帖由+yoko2518+於+16-06-22+發表唔

原帖由 bbmo403 於 16-06-22 發表
係呀,waiting list, 我囝係細B,吾多受歡迎,間野之前已經re-open 過 for apply, 明顯想搵大B, 我當時好天 ...
我仔係 9月细B,joyful 有 call 我 比 waiting offer

引用:Quote:原帖由+bbmo403+於+16-06-22+發表係

原帖由 DevilPig 於 16-06-23 發表
我仔係 9月细B,joyful 有 call 我 比 waiting offer
弓起你,我個囝再細d,你幾時收到電話

引用:Quote:原帖由+DevilPig+於+16-06-23+發表我

原帖由 bbmo403 於 16-06-23 發表
弓起你,我個囝再細d,你幾時收到電話
都幾星期前,唔太記得

引用:Quote:原帖由+bbmo403+於+16-06-22+發表係

原帖由 DevilPig 於 16-06-23 發表
你最後揀咗sjc

回覆:joyful interview

我仔係11月細b,沙田joyful有call waiting, 我reject 左

引用:我仔係11月細b,沙田joyful有call+waiting,+

原帖由 hhz 於 16-06-23 發表
我仔係11月細b,沙田joyful有call waiting, 我reject 左
我仔7月, 算唔算細, 明天9點幾interview,都唔知得唔得

引用:Quote:原帖由+hhz+於+16-06-23+發表我仔係1

原帖由 yoko2518 於 16-06-23 發表
我仔7月, 算唔算細, 明天9點幾interview,都唔知得唔得
加油,媽媽平常心就得。我覺得佢叫得你去都大機會呀!

引用:Quote:原帖由+yoko2518+於+16-06-23+發表我

原帖由 hhz 於 16-06-24 發表
加油,媽媽平常心就得。我覺得佢叫得你去都大機會呀!
今早in 完, 阿仔咩都做到, 但都好多小朋友in 囉, 不過好多5分鐘都冇就出黎, 快到呢。。。唔知要等幾耐先有消息呢

引用:Quote:原帖由+hhz+於+16-06-24+發表加油,

原帖由 yoko2518 於 16-06-24 發表
今早in 完, 阿仔咩都做到, 但都好多小朋友in 囉, 不過好多5分鐘都冇就出黎, 快到呢。。。唔知要等幾耐 ...
應該好快,因為好多都八月開學,而家都六月尾了。

引用:Quote:原帖由+yoko2518+於+16-06-24+發表今

原帖由 hhz 於 16-06-25 發表
應該好快,因為好多都八月開學,而家都六月尾了。
i hipe so. even though ok or not. is it will hv result by joyful?

‹ 上一主題|下一主題