用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 派了考試卷, 家長會周圍問其他同學分數? ...
樓主: mypineapple
go

派了考試卷, 家長會周圍問其他同學分數? [複製鏈接]

回覆:派了考試卷, 家長會周圍問其他同學分數?

我仔果間都係無名次,通常最高分果幾名都會有禮物獎勵,今次佢數學老師好好人,考試有90分以上就獎一條雪條,最後都有半班有得食

回覆:vicky_hin 的帖子

食雪條好開心呀

回覆:YanKanMom 的帖子

通常小朋友係點, 家長就係點

引用:相反,見好多懮心冲冲既家長,自己小朋友考

原帖由 tutik 於 16-06-17 發表
相反,見好多懮心冲冲既家長,自己小朋友考得唔理想就打聽其他小朋友情况,評估份券深淺。
考得好既就閉嘴 ...
我係呢類家長,我唔係想8人地,而係想知份卷深定淺。例如您見佢80分,以為ok,但原來份卷好淺大部分9字頭咪唔ok囉,相反,如果多數人去一般得8字頭,咪收貨囉。

利申:個女無補習

引用:有D仲衰到問完你仔女幾分,但你問番佢佢又

原帖由 DEJAFU234 於 16-06-24 發表
有D仲衰到問完你仔女幾分,但你問番佢佢又唔答你!扮聽唔到轉話題!真心憎依D人!

...
我唔介意話比人知,成績好壞都會説實話,就係最怕你講嗰種人,下次唔會再睬佢

引用:Quote:原帖由+tutik+於+16-06-17+發表相反

回覆 chloe_b 的帖子

我都想知, 但只是問小朋友知不知其他同學分數...沒有問家長。
目的只是想知是卷深或是淺。

冇, 大家完全唔問, 至少無係whatsapp group問.

引用:回覆+chloe_b+的帖子 我都想知,+但只是問

原帖由 anthony8899 於 16-06-27 發表
回覆 chloe_b 的帖子

我都想知, 但只是問小朋友知不知其他同學分數...沒有問家長。
通常會問自己小朋友班中最高分是幾多

回覆:anthony8899 的帖子

小朋友自己講全班最高幾多分, 幾多分有禮物收

引用:Quote:原帖由+anthony8899+於+16-06-27+發

怪獸家長可奇多, 全班考第一(33人), 仲話自己女無試過100分係唔夠好....

回覆:jiajia2009 的帖子

吓?

引用:Quote:原帖由+sumyee+於+16-06-27+發表通常

原帖由 IloveJJ 於 16-06-27 發表
但係好多時,全班總有一個特別高分架,好似我仔今次考數學,佢話老師話只有一個9字頭,係97分!咁你如果只知 ...
又啱,好似今次數學最高分98,阿囡得86分,我就覺得一般(上次考95分)

回覆 mypineapple 的帖子

唔會問人地幾分, 只會用上次考試成續比較

回覆:sumyee 的帖子

有啲家長真係咩都八一餐, 成績, 學咩興趣班, 有無補習, 乜都關佢事

我女學校有好多哩d無聊既家長,個女學豎琴又要問,去補習又問,去溜冰又問,次次都要比邊度既課外活動出名d,搞到好似d細路既課外活動就係大人既比賽咁

回覆:20000508 的帖子

有啲家長話俾人知自己個仔有個好老師幫佢補習, 但唔肯話你知個好老師係邊個

20000508 發表於 16-6-28 20:07

我女學校有好多哩d無聊既家長,個女學豎琴又要問,去補習又問,去溜冰又問,次次 ...
所以有個前怪獸家長話, 呢D嘢係為咗家長面子而已.

係囉,明明係小朋友既興趣點解要搞到好似連揾邊個老師教都係一個比賽。講真我又唔覺名師有咩咁特別,個女試過跟一個算幾出名既老師學琴(其他媽咪介紹)點知學左成年都冇咩進步,原來個女完全唔明個老師講咩,而家呀女跟一個好普通既老師學,但個老師真係好有心機同佢溝通,我覺得哩樣野重要得多
‹ 上一主題|下一主題