用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Galilee 16-17 PN 揮手區
樓主: jinemily
go

Galilee 16-17 PN 揮手區 [複製鏈接]

回覆 liliankaykay 的帖子

三月出世入學時兩歲的話,咪三月插班?真係唔好意思,大鄉里出城,咩都唔識

引用:回覆+seefiona+的帖子 哦,明白晒,謝謝你

原帖由 candy125125 於 16-07-09 發表
回覆 seefiona 的帖子

哦,明白晒,謝謝你解答,咁你係幾時報名?又幾時in?
我係5月報名,6月in,我報既時候係話報17年PN

嘩,要咁早就報名,我遲晒tim, 慘啦

回覆:seefiona 的帖子

想請教各位覺得Galilee如何?

回覆:candy125125 的帖子

其實17年頭入讀,都係讀多幾個月PN,插PN班時同同學差距都好大(有些可能係大一年以上),對小朋友自信心建立有影響。就算學校俾你讀半年升k1,都好大機跟唔上進度,佢地k1就學寫字,比好多學校早,小肌肉未成熟就學係百害而無一利,挫敗感會好大。與其讀多半年PN,不如跟學期八月入讀,成個課程都完整些。

三、四月B,17年9月讀PN都算大B,實在唔值得早些入學做細B。個人經驗太早分離都唔好。

原本我係報17年8月,我問學校幾時報,佢地話隨時,所以5月報左,點知好快interview,跟住話可以1月入學,我見我都會繼續報GIS playgroup , 價錢差不多(因為上緊一星期兩堂),咁就由佢1月入學,其實我打算讀多半年PN,17年8月唔會俾佢K住,除非我target IS,但我仲未諗清楚

兩位都解釋得好清楚,謝謝你地,我本來都係想佢17年九月先讀pn, 不過見佢講話一歲八個月就可以讀,所以先有疑惑

我而家讀緊arts plus 既playgroup, 阿女又讀得好開心,我都有考慮轉唔轉去galilee playgroup

我覺得都ok,價錢合理,有音樂時間,普通話時間,craftwork, free play , net teacher 都好有耐性

你係上佢playgroup? 幾多時間係英文?一定要夾普通話?

其餘時間都係英文,好似15mins 普通話

明白,thx a lot

回覆:Galilee 16-17 PN 揮手區

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

想問下知唔知師生比例?

回覆 candy125125 的帖子

I remember it's 2:15-18

回覆:jinemily 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆:seefiona 的帖子

我3月時都報了17年PN班,但還沒叫我 仔interview 啊…

引用:我3月時都報了17年PN班,但還沒叫我+仔inte

原帖由 Gineysilas 於 16-08-13 發表
我3月時都報了17年PN班,但還沒叫我 仔interview 啊…
應該係11月才一次過會interview.....

引用:Quote:原帖由+Gineysilas+於+16-08-13+發表

原帖由 liliankaykay 於 16-08-13 發表
應該係11月才一次過會interview.....
我明天打算去問問…謝謝!
另外,想請問媽媽們覺得這間學樣的英文語境好不好?

回覆:Galilee 16-17 PN 揮手區

有無PM class 家長?學校係咪話無校巴?

‹ 上一主題|下一主題