用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Galilee 16-17 PN 揮手區
go

Galilee 16-17 PN 揮手區 [複製鏈接]

請問有無媽媽ACCEPT左GIS OFFER會俾小朋友讀架?
希望搵到同學仔呀~
   5    0    0    0

我accept咗, 今年8月開學

回覆:jinemily 的帖子

我都係出年一月入學

回覆 快樂股民 的帖子

hi~~~~
期待你8月入學之後既分享呀~~

快樂股民    發表於 16-6-16 16:30

回覆 seefiona 的帖子

hihi~~
我係am english/mandarin class. You?

回覆:jinemily 的帖子

I am English/Cantonese Am session

回覆 seefiona 的帖子

咁我地一定可以見到 :) 開學見!

回覆:Galilee 16-17 PN 揮手區

8月開學,上午英普班

回覆 florencesue 的帖子

hello~~ 我地1月入學,都係上午英普班,唔知會唔會係同一班 :)

我都係黎緊11月入學,你地有無讀預備班?因為話11 to 1月係預備班(每天2小時),1月先正式上堂,thanks

回覆:Cherry2012 的帖子

係咩?佢只叫我要參加winter playgroup

回覆 Cherry2012 的帖子

我都淨係知有winter playgroup,唔知有預備班喔~
可能因為仲未去註冊,註冊時我都問下:)

我小朋友出年一月都2歲,都想佢出年1月入學,請問Galibee難入嗎?Interview考什麼?Thanks

我想問其實galilee只係開辦左兩年,佢有乜咁好?今年咁hit嘅?EK 日日都有佢嘅topic係頂...

回覆:seefiona 的帖子

請問winter playgroup係乜?一定要參加嗎?今個星期五有parents meeting, 你地會去嗎?

引用:我小朋友出年一月都2歲,都想佢出年1月入學

原帖由 wendycmw 於 16-06-21 發表
我小朋友出年一月都2歲,都想佢出年1月入學,請問Galibee難入嗎?Interview考什麼?Thanks  ...
interview 主要同家長傾吓計,睇下家長理念,
無乜in過小朋友

引用:我想問其實galilee只係開辦左兩年,佢有乜

原帖由 Choochootrain 於 16-06-21 發表
我想問其實galilee只係開辦左兩年,佢有乜咁好?今年咁hit嘅?EK 日日都有佢嘅topic係頂...

...
我選擇因為係行IB課程同小班教學

引用:Quote:原帖由+Choochootrain+於+16-06-21+

原帖由 Cherry2012 於 16-06-21 發表
我選擇因為係行IB課程同小班教學
但係佢係行IB,未正式IB喎, 又冇小學backup,出去再考小學易接受嗎?因為見多數依類幼稚園都有小學backup

引用:Quote:原帖由+Cherry2012+於+16-06-21+發表

原帖由 Choochootrain 於 16-06-21 發表
但係佢係行IB,未正式IB喎, 又冇小學backup,出去再考小學易接受嗎?因為見多數依類幼稚園都有小學backup

...
好似已經IB咗啦!佢地今年k3有幾個學生都有AIS, ESF, think 學校收,所以如果想讀IS係小學,應該無問題

引用:Quote:原帖由+Choochootrain+於+16-06-21+

原帖由 Cherry2012 於 16-06-21 發表
好似已經IB咗啦!佢地今年k3有幾個學生都有AIS, ESF, think 學校收,所以如果想讀IS係小學,應該無問題

...
謝謝回答!佢係candidate school 咋喎,同埋乜唔係k2去IS? 點解galilee要k3先去IS?

‹ 上一主題|下一主題