用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 會唔會同一間學校, 有一放乙一唔中, 但有人放乙二會中? ...
樓主: maomaochoi
go

會唔會同一間學校, 有一放乙一唔中, 但有人放乙二會中? [複製鏈接]

引用:Quote:maomaochoi+發表於+16-6-14+09:32+所

原帖由 HK-MAN 於 16-06-14 發表
識得填但運氣始終佔大多數....填完乙1,乙2差唔多要放啲半寶校.....
係,乙二真係要填穩入。真係唔好以為純靠號碼排,我信有人乙一填頭號大熱,乙二填二號大熱,一路咁填落去...好恐怖

maomaochoi 發表於 16-6-14 09:13
咁就真係㧵心口,明明乙一有機會中,點知而家中甲三(佢應該以為係乙三),咁其他人將佢嘅甲一(佢以為係乙 ...

我乾淨利落的答你,

若非填錯表或犯上其他低級錯誤,在同一校網同一條隊之內,同一校"有人乙1 唔得,卻有人乙2得",是不可能的。

呢個亦可在其他方面反證 : 為什麼沒有家長為呢件事呱呱嘈? 你在報章傳媒,有見過呢 一種投訴嗎 ??
呢件事咁大劑,可能係抽籤程式有 BUGS,每年影響緊幾萬名小朋友,必定係頭條喎 !!!

shtam    發表於 16-6-14 10:45

醒目開學勳章 王國長老

回覆:會唔會同一間學校, 有一放乙一唔中, 但有人放乙二會中?

我都講,我妹今年乙二入,如果有人話乙一入唔到,要我po晒相証明又盛盛。我都會擔心萬一攪一攪連我個乙二都無埋.....所以想求証真係唔易

dereklg 發表於 16-6-14 10:13
我乾淨利落的答你,

若非填錯表或犯上其他低級錯誤,在同一校網同一條隊之內,同一校"有人乙1 唔得,卻有 ...

但係呢個邏輯係好多人都唔明

引用:我都講,我妹今年乙二入,如果有人話乙一入

原帖由 Charlotte_mom 於 16-06-14 發表
我都講,我妹今年乙二入,如果有人話乙一入唔到,要我po晒相証明又盛盛。我都會擔心萬一攪一攪連我個乙二都 ...
其實話乙一唔入嗰個攞証明出嚟一樣得架!

shtam  有都應該POST左上生果報先啦~~~

Nath 發表於 16-6-14 10:31
其實話乙一唔入嗰個攞証明出嚟一樣得架!
冇人拿得出証明架,因為都冇呢件事。

如有呢件事,必定係佢自己犯左錯,太ON居,唔通仲會拿出來比人笑自己咩 ?

dereklg 發表於 16-6-14 10:13
我乾淨利落的答你,

若非填錯表或犯上其他低級錯誤,在同一校網同一條隊之內,同一校"有人乙1 唔得,卻有 ...
我都係同我朋友講, 叫乙一唔中果個去教育局投訴, 但佢唔信我, 確信佢號碼前過乙一果個, 所以佢乙二中, that why佢唔會投訴

引用:Quote:Nath+發表於+16-6-14+10:31+其實話乙

原帖由 dereklg 於 16-06-14 發表
冇人拿得出証明架,因為都冇呢件事。
情況就如有人大叫一聲被人搶銀包,跟著街上面既人就圍攻疑似犯人大鬧一場。但個事主跟住就從此人間蒸發,而疑犯就冇端端被要求出示証明話自己係無辜既。

maomaochoi 發表於 16-6-14 10:36
我都係同我朋友講, 叫乙一唔中果個去教育局投訴, 但佢唔信我, 確信佢號碼前過乙一果個, 所以佢乙二中, that ...
行為印證了原因,...........乙一唔中果個,自己甲部寫錯野既機會又高左DD

同埋,算數啦,你又唔係要拗嬴你朋友,佢唔信就算,唔通打佢一身咩

dereklg 發表於 16-6-14 11:32
行為印證了原因,...........乙一唔中果個,自己甲部寫錯野既機會又高左DD
咁又係, 佢唔信就算, 所以之後我都冇再同佢講呢個話題了

回覆:會唔會同一間學校, 有一放乙一唔中, 但有人放乙二會中

個日去一間小學聽講座。校長話佢地學校真係乙一有人唔得。反而乙二都仲收到人。個主任都話好奇怪。唔知發生咩事。我唸真係有呢d case

我囡同學媽咪夠話自己乙二都入到,但校長話學校有學生111唔中要叩門,佢睇返張野原來佢自己填左次熱個間係乙一  .甲一先係博區內大熱門學校。
‹ 上一主題|下一主題