用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 (男仔) 坑真下午VS 聖大下午
go

(男仔) 坑真下午VS 聖大下午 [複製鏈接]

好苦惱求救, 邊一間好
一間有學劵VS 一間冇
一間男女平衡VS 一間女多男少
好難揀
   0    0    0    0

回覆:(男仔) 坑真下午VS 聖大下午

睇你舊貼, 你為坑真放棄了KCS, 寶血 呢D半龍/ 有小學聯系學校, 咁點解仲要諗一間乜聯系都無的聖大呢? 你個係仔,even入唔都st paul cat同st f....., 咁點解要揀聖大啊? 我唔係好明點解要vs

千語mami 發表於 16-6-13 21:44
睇你舊貼, 你為坑真放棄了KCS, 寶血 呢D半龍/ 有小學聯系學校, 咁點解仲要諗一間乜聯系都無的聖大呢? 你個 ...
KCS 因大班+環境較污糟, 所以冇揀寶血因是沒學劵所以不揀, 相比也是更CHUR

一直都是坑真, 只是剛收電話, 而大家都覺得聖大有愛心就看看

聖大我見派位的確是多ST PAUL, 男仔派得不好嗎?

其實我只想讀得開心.....所以不知道....不好意思

回覆:twma1983 的帖子

其實,你已經比左答案,聖大一樣要比學費,坑真同聖大都一樣有愛心,又有小學backup,加上有學券。

引用:Quote:千語mami+發表於+16-6-13+21:44+睇你

原帖由 twma1983 於 16-06-13 發表
KCS 因大班+環境較污糟, 所以冇揀寶血因是沒學劵所以不揀, 相比也是更CHUR

一直都是坑真, 只是剛收電話,  ...
坑真是happy learning,老師有愛心
我比較喜歡坑真的大校舍,室外活動多,對小朋友的發展有好大幫助

引用:好苦惱求救,+邊一間好一間有學劵VS+一間冇

原帖由 twma1983 於 16-06-13 發表
好苦惱求救, 邊一間好
一間有學劵VS 一間冇
一間男女平衡VS 一間女多男少
坑真小學收男仔嗎? 我一直以為小學是女校!
或者宗教角度? 一間天主教一間基督教?
聖大男仔多派st joe,華仁,不過唔知有幾分係手多...

twma1983 發表於 16-6-13 22:00

一直都是坑真, 只是剛收電話,  ...
派位既話,其實都係計分同運氣,你讀邊間幼稚園係冇關係...如果只想讀得開心,坑真係讀得開心既,至於男少女多,你到小學再考慮都未遲...不過我自己留意到讀坑真幼既男仔大概有一半係有姐姐響坑真到讀.....呢個比你參考一下...

lpylcklp 發表於 16-6-14 21:44
坑真小學收男仔嗎? 我一直以為小學是女校!
或者宗教角度? 一間天主教一間基督教?
聖大男仔多派st joe,華仁 ...
小學是男女的, 中學先係女校, 男女比例1:6 左右
‹ 上一主題|下一主題