用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 過來人分享:不要比小朋友讀石x角小學
go

過來人分享:不要比小朋友讀石x角小學 [複製鏈接]

奉勸今年將入讀該校的小一家長,為了小朋友健康成長,要快轉校扣其他學校門了,因為該校校長縱容老師經常請假,有某幾位老師曾教我小朋友,每一,兩個星期總會有一日冇返,由代課老師上堂,但又冇教野,而係網上亦有家長投訴訓導主任唔專業,教壞小朋友,男老師eq低,對學生動操,亦有老師用高壓手段對付高年級學生等,仍在就讀的家長好自為之,小心子女從人之患的壞榜樣中學壞
   0    0    2    0

引用:奉勸今年將入讀該校的小一家長,為了小朋友

原帖由 kittychan717 於 16-06-12 發表
奉勸今年將入讀該校的小一家長,為了小朋友健康成長,要快轉校扣其他學校門了,因為該校校長縱容老師經常請 ...
此位可能該校的老師!

skkeung 發表於 16-6-12 12:05
此位可能該校的老師!
耐唔耐都會有人post野唱衰某學校點衰學校點唔好,睇得多都慣。

樓主,我都係該校畢業生的家長,我都覺得該校處理學生違規問題的手法,好另類及有點偏激,呢間學校比我感覺一般,不過我個女有讀寫問題先冇轉校,讀到畢業
以上兩位路過家長,因可能你地子女不是讀這校,所以你地冇共鳴,如果樓主係該校老師,更值得認真檢討為何連老師都不滿學校?該校內政發生什麼事呢?連老師對學校都冇歸屬感,如何教好學生呢

引用:奉勸今年將入讀該校的小一家長,為了小朋友

原帖由 kittychan717 於 16-06-12 發表
奉勸今年將入讀該校的小一家長,為了小朋友健康成長,要快轉校扣其他學校門了,因為該校校長縱容老師經常請 ...
其實冇心既人,真係唔好做老師

係度講無用,真係覺得好唔妥、好有問題,應該循不同渠道投訴或者跟進。

如果老師真係打學生,報警、搵記者、去教育局投訴,好多野可以做,唔應該縱容敗類。

六年級班主任會對考全級6-15名的學生講,要好好準備叩門! 就知班教師對自己的學生全無信心入band1中學。

iamgoodgirl 發表於 17-5-25 17:07
六年級班主任會對考全級6-15名的學生講,要好好準備叩門! 就知班教師對自己的學生全無信心入band1中學。 ...

咁差??
是天主教嗎?

係道教

回覆樓主

荃灣三寶之一果間?

這間是band 3小學 點去band 1中學

iamgoodgirl 發表於 17-5-25 17:07
六年級班主任會對考全級6-15名的學生講,要好好準備叩門! 就知班教師對自己的學生全無信心入band1中學。 ...

第6名已經要去b2學校?

總之呢間學校越來越差,無理事情、教師經常缺值、校工大·聲喧嘩嘩講笑仲嘈過學生、教師對家長蠻不講理,書記好似校長咁嚣張,總之無王管。家長們真係要多合作互通消息啊!
‹ 上一主題|下一主題