用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 入名幼就好叻, 一定有好前途?
樓主: 星星的後裔
go

入名幼就好叻, 一定有好前途?   [複製鏈接]

2-6歲係曬命高峰期,尤其坊間多豬肉比賽,獎超多,樓主要有心理準備,日後大把野聽。

引用:2-6歲係曬命高峰期,尤其坊間多豬肉比賽,

原帖由 Jane1983 於 16-06-12 發表
2-6歲係曬命高峰期,尤其坊間多豬肉比賽,獎超多,樓主要有心理準備,日後大把野聽。 ...
我女得個9588豬肉獎,公公都周圍講到佢入水能游,出水能跳,差d上天識飛啦,攪到d親戚,街坊,管理員,見我一次講一次,我幾想挖個地道逃,瘀爆。

引用:2-6歲係曬命高峰期,尤其坊間多豬肉比賽,

原帖由 Jane1983 於 16-06-12 發表
2-6歲係曬命高峰期,尤其坊間多豬肉比賽,獎超多,樓主要有心理準備,日後大把野聽。 ...
可能要哂到大學畢業喎!而家雖然大學多咗,但大學都要比下去。

回覆 ozoz 的帖子

公公錫個孫,忍不住同人分享

引用:老人家係咁,個孫拎到d豬肉奨,見到親戚朋

原帖由 mmpo 於 16-06-12 發表
老人家係咁,個孫拎到d豬肉奨,見到親戚朋友見一個講一個
咁又唔好咁講, 老人家唔識分邊D係豬肉獎, 開心share啫, 唔洗咁睇唔過眼的

回覆 south_north 的帖子

好多時去到考小學,已經收晒聲唔講唔提,讀上去唔少開始鬧。一比之下,其實曬命時,喜氣洋洋,大家高興好多。
其實,只要唔亂踩人,由得人曬吓lor。

引用:其實有時候唔係想曬,但人地問到,照直講入

原帖由 Tiffanytobe 於 16-06-11 發表
其實有時候唔係想曬,但人地問到,照直講入左名幼都會被人話係曬。可能言者無心,聽者有意

...
完全認同。 村校名聽完無感覺,係名校名就一講就特別覺。

自以為贏在起跑線,卻摔在終點線 ~

回覆:入名幼就好叻, 一定有好前途?

依家小朋友讀書,大人同小朋友都慘, 讀村校又話驚俾人笑,讀名幼又驚俾人話晒命!其實如果有人問自己小朋友讀邊間幼稚園,究竟可以點答?

言者無心,聽者有意。

回覆 creambun 的帖子

照實答!控制唔到人地諗法!

Who cares? 呢 D 咁嘅嘢都睇唔開,點樣捱到老

Jane1983  有道理  發表於 16-6-13 12:07

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

入名幼哂下都叫有道理.... 我有啲長輩係個孫戒片都要哂下...... 識行又要哂下......   孫孫放個屁都係香架啦

siukitty  老人家易滿足!係好事!  發表於 16-6-13 12:59

老人家講嘢無需介懷. 反而個POST 嘅題目"入名幼就好叻, 一定有好前途?" 本來都值得傾吓.....

佢直頭講入左"名幼"?佢講左D乜咁曬?

puichingforsure 發表於 16-6-13 10:55
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3258623

"唔讀PN班可以入名幼K1嗎?"
點評回覆 引用 返回頂部

Bettylau

Bettylau 當前離線
在線時間3 小時 最後登錄16-6-12 國民生產力0  附加生產力78  貢獻生產力0  註冊時間05-10-28 閱讀權限10 帖子84 主題0 精華0 積分162 UID62240

複式洋房

複式洋房, 積分 162, 距離下一級還需 339 積分

發表於 前天 23:55 |只看該作者

星星的後裔 發表於 16-6-11 13:25
唔係囉. 近日親戚做節, 有人無端端自爆話個孫入左名幼. 喺到放閃😡 2歲人仔入到名幼, 多少同運氣有 ...
有得曬就係有得曬,  無得曬就係無得曬, 葡萄X即係葡萄X

hfnyd  agger  發表於 昨天 11:48

點評回覆 引用 返回頂部

一早話佢係葡萄 X 啦

puichingforsure  Do you mean only you can talk about this point?  發表於 16-6-13 13:16

引用:+http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mo

原帖由 puichingforsure 於 16-06-13 發表
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3258623

"唔讀PN班可以入名幼K1嗎?"
想入名幼是一回事, 親人事件又係另一回事. 再講佢入到我入唔到就是萄葡, 但現在是佢入左我又未考又點葡萄呢?

引用:老人家講嘢無需介懷.+反而個POST+嘅題目"入

原帖由 vpo0615 於 16-06-13 發表
老人家講嘢無需介懷. 反而個POST 嘅題目"入名幼就好叻, 一定有好前途?" 本來都值得傾吓..... ...
係, 不如傾傾.

‹ 上一主題|下一主題