用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: guslokm
go

2016軒下叩門 [複製鏈接]

已收到reject了,bye bye軒銅

回覆 guslokm 的帖子

reject 還是waiting list?

………………………………

希望有機會

引用:Quote:原帖由+guslokm+於+16-06-29+發表回

原帖由 Charlotte_mom 於 16-06-29 發表
我地都無唸過得。叩左5間,st jo華仁滬江無反應。軒上023有得見已係奇蹟。軒下係111,唸住唔收都有得見下掛 ...
唔介意我講,咁可能111問題,即學校著重111誠意分甚至大過表現分,比如滬江你不是111,機會變成次等,呢種教育理念也好。

醒目開學勳章 王國長老

MMVV 發表於 16-7-10 09:27
唔介意我講,咁可能111問題,即學校著重111誠意分甚至大過表現分,比如滬江你不是111,機會變成次等,呢種 ...
講真, 我尊重學校決定, 校長覺得111好緊要, 咪見晒111先再考慮, OK嘅, 相反, 我亦認同校長在叩門round想收叻仔嘅做法, 一樣OK
我地叩門, 111有申請, 023有, 000都有, 有D見到人地得, 咪鄧人開心下囉, 例如我地000, 完全無消息, 見到人地有, 都會心唸究竟人地個仔有幾叻, 好羨慕 (呢個世界真係有D好叻嘅小朋友, 呢樣我一早知)
不過我係唔多認同好多學校年年都公開話111優先, 先考慮完111再考慮其他申請, 事實又唔係咁 (例如第一輪已經篩走111, 寧願見個000), 有D呃人成份囉....慘左一年呻完下年家長又中計...

hppa    發表於 16-7-12 16:15

回覆:Charlotte_mom 的帖子

完全同意,我正是111果批。已正式收到reject信,連waiting都冇份。呢種講一套做一套嘅學校入到都喊三聲。揀佢主要係近屋企咋

………………………………………………………………………………………………

佢今次in好認真,我都希望佢仍有機會

回覆:szeszemami 的帖子

我份profile都係同你差唔多config,面試老師問嘅我個小朋友基本都識答,加埋係111都唔收。唔知學校點揀?

引用:完全同意,我正是111果批。已正式收到rejec

原帖由 guslokm 於 16-07-10 發表
完全同意,我正是111果批。已正式收到reject信,連waiting都冇份。呢種講一套做一套嘅學校入到都喊三聲。揀 ...
學校從無說過111優先考慮或一定收(bk名言有圖有真相,寫得很清楚吧)。只不過指明是首兩個志願優先面試(優先面試而已)。既然軒銅不是你杯茶,亦無証據顯示學校收了非首兩志願申請人。你又何必無理指責窮追猛打?學校哪來講一套做一套呢?我們亦沒有offer,但實在看不過眼你是如此小家子氣。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我都收到REJECT信, 想問下waiting list 信, 是否寫明做後備生呀? 因為我打過電話去問老師, 她們話無WAITING LIST,我們都唔明白,因為我們都係1-1-1,同埋想知入選的人係問了乜問題成功入讀,因為好似好難入

回覆 conniepkl 的帖子
灣軒沒有。

回覆 conniepkl 的帖子

其實收左果10個先叻呀

朋友報料: 多年前叩門入了的學生,有些門常識,英文對答, 數學等。 而這些叩門成功的學生都在精英班

回覆:hotpot_lover 的帖子

舊年叩入003,軒下,舊年放乙三可有得見。
軒上,000,有得見,沒有offer

係呀, 幼稚園都有精英班

回覆:2016軒下叩門

我000有遞表,但無叫我in, 又無收到reject letter。咁即係點呢?有無人同我樣?

回覆:olivia_kyk 的帖子

Same

‹ 上一主題|下一主題