用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會油塘基顯小學 有人會到油基叩門嗎?
樓主: Torex
go

有人會到油基叩門嗎?

回覆:有人會到油基叩門嗎

可能此Group,  無小朋友被取錄了。

回覆 tiger226 的帖子

我都係收到電話,叫我28號交張註冊證比佢,甘係未表示取錄左?

回覆:Cheunghusband 的帖子

如果叫你註冊。應該就取錄了!恭喜呀~

回覆 tiger226 的帖子

她不是直接叫我去註冊,只是話叫我交張註冊證比佢,而家有啲擔心,因我已從其他已收的學校拿回註冊證並放棄學位,會唔會到時油塘基顯in左啲更好的而唔收我呢?

回覆:有人會到油基叩門嗎

唔駛咁擔心,應該已經in哂人先會call ,政府規定係7月2先公佈得,可能因為咁所以先無直接講。7月9日有小一家長會同小一適應日,當日會買埋書,校服,登記校車, 到時見啦!

原來今日仲有人去基顯面試,仲未見晒,但已有人有offer

回覆 mamingyin72 的帖子

原來係甘,多謝你詳細答覆,你也是2016-2017小一生家長嗎?你好,很高興認識你,以後要多多指教呀😄

回覆 phchan 的帖子

係呀,我都知有人今日仲會去second in的,仲有機會,大家不要放棄!希望各位都可以有好消息

請問second int 是見校長嗎? second int後多少天有消息?thanks

回覆 phchan 的帖子

我地嗰日係見副校長的,之後第二朝就收電話

係呀,大囡9月入小一,我哋有whatsapp group 㗎,有興趣可pm 我加入

回覆 mamingyin72 的帖子

已pm,thank you~~

我都今天註冊了,剛PM了你!thx

我都係27號 second in,28號收到電話,29號註冊,本身諗住23號收唔到電話冇望,好開心可以趕上最尾果班車!!

請問所有叩門成功嘅家長,你哋係咪個個個都係111㗎?