用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 循道學校 叩門幾時CALL INTERVIEW?
樓主: day_bo
go

叩門幾時CALL INTERVIEW?

回覆:day_bo 的帖子

有冇家長分享下是筆試還是面試?大概見多久?想睇下係咪可以趕返學

我家有三寶

請問要唔要見家長?謝謝

回覆:lovecupid 的帖子

希望早點有result...如要等到7月頭真係好磨人。

回覆:day_bo 的帖子

會否要2nd interview ?

通告只係講等通知收唔收。睇之前的家長話無2nd in。
不過收的應該會電話通知吧

引用:通告只係講等通知收唔收。睇之前的家長話無

原帖由 Grandplace 於 16-06-19 發表
通告只係講等通知收唔收。睇之前的家長話無2nd in。
不過收的應該會電話通知吧 ...
唔知幾有結果呢?其實係咪冇電話通知,收到信即係唔收呢?

引用:Quote:原帖由+Grandplace+於+16-06-19+發表

原帖由 sandychan0707 於 16-06-24 發表
唔知幾有結果呢?其實係咪冇電話通知,收到信即係唔收呢?
我在另外一些post 也聽見你分享,剛剛也失落於那間學校,只能說學校可能不適合阿囝、阿囝也不適合學校,阿囝表現反常,相反他在循道面試表現正常一點。我囝等埋循道result 就疊埋心水讀已有的學校。希望如循道覺得我囝素質適合,比一個機會,因為我很欣賞此校的德育培養和重視宗教。我囝也是細B,但學術ok.

引用:Quote:原帖由+sandychan0707+於+16-06-24+

原帖由 day_bo 於 16-06-24 發表
我在另外一些post 也聽見你分享,剛剛也失落於那間學校,只能說學校可能不適合阿囝、阿囝也不適合學校,阿 ...
大家一起加油!雖然失望,但我仍等待中!亦已經決下星期三去派的學校做校服和訂定書了!唔使到時開學先買咁忙!

回覆:sandychan0707 的帖子

係,我7月頭都會去已有學校買書了,開始要收拾心情迎接小一。當然8月尾執到死雞也會轉讀。但無論結果怎樣,希望一家人也積極面對,小朋友健康成長,加油呀!

引用:係,我7月頭都會去已有學校買書了,開始要

原帖由 day_bo 於 16-06-24 發表
係,我7月頭都會去已有學校買書了,開始要收拾心情迎接小一。當然8月尾執到死雞也會轉讀。但無論結果怎樣, ...