用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2016-2017年度統一派位回顧
樓主: hkpapa852
go

2016-2017年度統一派位回顧   [複製鏈接]

醒目開學勳章

回覆:lalamike 的帖子

net14真係好難搞,好彩今年有Net 16借位,可以頂一頂!
我朋友 甲乙一:嘉諾撤,乙二太古,乙三愛官,最後入到乙三!

在 facebook 看到 ,  31網乙3入唔到東華三院羅裕積

回覆 hkpapa852 的帖子

按常理, 如果見人乙二入到心儀學校但自己乙一唔入, 理應非常着緊, post 哂上網揾人平理啦! 但到現時都見唔到呢個情況??? 唔明呀!

引用:Quote:Jellyrabbit+發表於+16-6-7+08:00+謝

原帖由 hkpapa852 於 16-06-07 發表
因為最重要既指標: 李賜豪乙?入唔到仲未有資料
謝謝您!

Nath 發表於 16-6-7 14:11

按常理, 如果見人乙二入到心儀學校但自己乙一唔入, 理應非常着緊, post 哂上網揾人 ...

年年都有人話"朋友"點點點,但永遠不會有人攞証據出嚟証明自己或反証他人(不過今年11網終於有家長咁做,值得讚賞!),見慣了!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

既然如此, 咁某D網友一口咬定乙二入既就係講大話, 都好冇禮貌呢! 呢個大工程真係辛苦哂你!

Nath 發表於 16-6-7 14:40

既然如此, 咁某D網友一口咬定乙二入既就係講大話, 都好冇禮貌呢! 呢個大工程真係辛 ...
的確,大家可以客氣D去討論,亦可自行選擇信或不信。不過其實我唔明,舉証有咩問? 好難嗎?唔想將表既個人資料show出嚟,放將紙遮住再影相其實好簡單啫!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

引用:+本帖最後由+hkpapa852+於+16-6-7+14:40+編

因為咁的。我都有同我妹分析過。例如我乙二入寶血,如果有人話乙一唔入,我都未必有咁偉大show晒自己資料出黎對質,萬一真係電腦出錯,話要取消學位,咁咪大件事?

宏心  隨機編號等前,乙二入到都唔奇  發表於 16-12-22 22:27

回覆 Charlotte_mom 的帖子

我又真係同意你所講喎! 所以其實我見一直都冇乙一苦主走出嚟, 我就真係信乙二係有機會入又話者.........

Charlotte_mom 發表於 16-6-7 15:11
因為咁的。我都有同我妹分析過。例如我乙二入寶血,如果有人話乙一唔入,我都未必有咁偉大sh ...
咁其實幾好,要取消就可能全港一齊抽過。咁妳阿妹又多次機會搏番乙1

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:Charlotte_mom+發表於+16-6-7+15:11+

咁其實幾好,要取消就可能全港一齊抽過。咁妳阿妹又多次機會搏番乙1
唔制,陣間連乙二都無埋

Charlotte_mom 發表於 16-6-7 15:11
因為咁的。我都有同我妹分析過。例如我乙二入寶血,如果有人話乙一唔入,我都未必有咁偉大sh ...

其實兩方都係由朋友講啫.
隨著適齡入小一人數增加,抽獎競爭都會增加咗, 呢兩三年 11區, 乙一都入唔晒女提反及聖心,突然今年有人話乙二入到聖心,實會有人有疑問啦,加上又係有話朋友乙一唔入,個疑問就更大啦. 最難得就係話乙二中個位人士,係呢個年頭又夠膽將兩大熱門連放女提反擺乙一聖心擺乙二,正常有backup 在手先至會咁排,咁佢可以話自己有私校在手既,又比佢中到喎,若乙一中唔到既人士,唯有認唔好運囉!咁到呢一刻都無兩方人去提証. 咁咪等出年入小一家長自己去分析喇.

家長剛分享,12網李賜豪乙二不入了

hppa    發表於 16-6-7 23:01

引用:家長剛分享,12網李賜豪乙二不入了

原帖由 jcaling 於 16-06-07 發表
家長剛分享,12網李賜豪乙二不入了
咁大件事

引用:回覆+hkpapa852+的帖子 按常理,+如果見人

原帖由 Nath 於 16-06-07 發表

按常理, 如果見人乙二入到心儀學校但自己乙一唔入, 理應非常着緊, post 哂上網揾人 ...

回覆:2016-2017年度統一派位回顧

我係一個叫kidsmust 網見太古小學今年有超收,會否多了人揀

Nath 發表於 16-6-7 14:11

D 苦主唔上 BK 咪唔會 POST 資料.
咁中唔到乙一, 以11區來說, 中乙二(二線D)機會都不是太大(除非選D冷門 D), 之後比你中到的都不是心中所想.呢幾日都可能要忙於叩門(咁最希望唔好出現呢個情況啦),仲鬼得閒有心情上來 BK揾人平理咩.

Wendyla 發表於 16-6-7 15:42
其實兩方都係由朋友講啫.
隨著適齡入小一人數增加,抽獎競爭都會增加咗, 呢兩三年 11區, 乙一都入唔晒女提 ...

有backup 在手其實會唔會甲1放聖心,甲2放女提..而乙1放女提,乙2放聖心呢??咁樣放其實有冇唔妥,又可唔可行??
實質佢係中甲1聖心....

引用:Quote:Nath+發表於+16-6-7+14:40+回覆+hkpa

的確,大家可以客氣D去討論,亦可自行選擇信或不信。不過其實我唔明,舉証有咩問? 好難嗎?唔想將表既個人 ...
我去求証都比人話我理解能力有問題啦...

HK-MAN 發表於 16-6-7 22:38
有backup 在手其實會唔會甲1放聖心,甲2放女提..而乙1放女提,乙2放聖心呢??咁樣放其實有冇唔妥,又可唔可行? ...

澄清呀, 無CONFIRM佢有BACKUP 係手架,只係假設咋.
哈哈...要放到咁花巧,都無話唔得既,至不過係個代言人只是講佢個朋友乙1放女提,乙2放聖心,咁有其他網友有疑問就梗係想求証吓架 喇.不過,正常角度講啦,甲1及乙1 係咪應該放同一間學校呢(不計跨區想入嗰D呀吓).

‹ 上一主題|下一主題