用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深井天主教小學 2016/17 深天揮手區
樓主: kiano623
go

2016/17 深天揮手區 [複製鏈接]

回覆 chan803 的帖子

答得岩

回覆 Dice_Sep 的帖子

我5年前揀小學, 一心一意選深天, 係因為OPEN DAY見到老師對小朋友好好, 就連校工/書記姐姐都對家長, 對小朋友好有心, 教學理念同我一致, 本區並冇其他小學可比(我當年都去過幾間小學睇, 當中不乏之所謂一線小學)
我自行入唔到, 大抽獎甲1乙1都填深天, 好開心派到入, 小朋友依家升小五, 讀得非常開心, 我就知道當年我冇揀錯學校

chan803 發表於 16-7-7 21:29
一定係有自行, 亦有抽獎入架, 有乜分別呢? 抽獎都應該係甲一/乙一先有機會中....
同埋何謂一線小學? 邊個決 ...

THX~!
其實我係想知難唔難入, 因為對荃灣區D小學唔熟, 所以想多D了解.
我見好多家長講一線去分多派B1學校, 所以問下.....

我主要想搵間happy D, 活動教學D, 有愛心D既小學,
因為本身小朋友坐唔定, 太傳統分分鐘死得!

+3金熱血 貢獻勳章

引用:Quote:chan803+發表於+16-7-7+21:29+一定係

原帖由 Dice_Sep 於 16-07-08 發表
THX~!
其實我係想知難唔難入, 因為對荃灣區D小學唔熟, 所以想多D了解.
我見好多家長講一線去分多派B1學校, ...
自行係睇分數.....
15分都應該有機會抽深天的...年年唔同...有時 20分都要抽....

+3金熱血 貢獻勳章

引用:Quote:chan803+發表於+16-7-7+21:29+一定係

原帖由 Dice_Sep 於 16-07-08 發表
THX~!
我見好多家長講一線去分多派B1學校, ...
深天應該都適合你的小朋友...

妹妹頭 發表於 16-7-8 09:01

我5年前揀小學, 一心一意選深天, 係因為OPEN DAY見到老師對小朋友好好, 就連校工/書 ...

多謝分享~

我主要想搵間happy D, 活動教學D, 有愛心D既小學,
唔知深天有冇開放日之類既活動呢?

有, 年年都有, 通常在9月開學後第2個或第3個星期六, 8月尾應該校網有告示會出, 你可以留意下, 同小朋友親身體驗下, 你就知道適唔適合你小朋友讀

妹妹頭 發表於 16-7-8 14:32

有, 年年都有, 通常在9月開學後第2個或第3個星期六, 8月尾應該校網有告示會出, 你可 ...
好, 多謝你

回覆:2016/17 深天揮手區

幫朋友問,請問有冇媽媽放深天第二志願而入左架?

回覆 tai_man 的帖子

乙二放深天應該沒有機會了
‹ 上一主題|下一主題