用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 35 網派位情況
樓主: jmk2012
go

35 網派位情況 [複製鏈接]

sissysze 發表於 16-6-5 09:49
請問有無人乙一都抽唔中奉基?thx
如果乙二中奉基屬實,咁乙一應必中?

引用:請問有無人乙一都抽唔中奉基?thx +

原帖由 sissysze 於 16-06-05 發表
請問有無人乙一都抽唔中奉基?thx
有人乙二中奉基,就代表全部乙一奉基都抽中。

引用:今年都有人中乙2奉基 +

原帖由 qooqoobaby2010 於 16-06-05 發表
今年都有人中乙2奉基
多謝你說出有人乙二中奉基,之前得我一個講其他人質疑我

引用:Quote:原帖由+shin08+於+16-06-05+發表咁慘

原帖由 sissysze 於 16-06-05 發表
油尖旺中學網都唔係差,有九華,真光,伊中
我冇話油尖旺個中學網差喎

回覆:35 網派位情況

乙2中奉基唔知機率有幾高就真,因為我只識1個

奉基乙2有人中係有可能, 不過極低. 因為太多人無根無據地因為佢係舊校就認為佢比紅馬, 黃宣同千禧差, 乙1會考慮佢既人一定會比其餘幾間少.

不過, 如果話呢4間放乙3都有人入, 一定無可能; 過去兩年我係35網既朋友都有人乙2入唔到奉基同千禧, 所以話有人乙3入?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:原帖由+20130401+於+16-06-05+發表為

原帖由 cymchris 於 16-06-05 發表
我有私校做 backup, 一心博甲1, 而家中乙1,  又怕官校會教淺, 有冇人知近年紅馬系點。。。 我真系好煩,  ...
你甲一是什麼?剛剛升中,以百分比,紅馬派英中少過奉基,我身邊朋友的小朋友讀緊紅馬,感覺一般

引用:Quote:原帖由+qooqoobaby2010+於+16-06-05+

原帖由 shin08 於 16-06-05 發表
多謝你說出有人乙二中奉基,之前得我一個講其他人質疑我
我信你呀!其實前年也有人說乙二入奉基的。

引用:Quote:原帖由+cymchris+於+16-06-05+發表我

原帖由 20130401 於 16-06-05 發表
你甲一是什麼?剛剛升中,以百分比,紅馬派英中少過奉基,我身邊朋友的小朋友讀緊紅馬,感覺一般

...
下, 咁呀。以為紅馬官校應該派位有 so。 我甲1係係41

其實可以睇番ek上年各網既升中B1百份比,紅馬係35網既數據已經唔係頭幾位,真係奉基都比佢高~

引用:其實可以睇番ek上年各網既升中B1百份比,紅

原帖由 ckhmama 於 16-06-05 發表
其實可以睇番ek上年各網既升中B1百份比,紅馬係35網既數據已經唔係頭幾位,真係奉基都比佢高~

...
其實呢幾年黃宣都追得好貼
過幾年爬紅馬頭都不是不可能

哎, 我疊埋心水入九宣

引用:Quote:原帖由+ckhmama+於+16-06-05+發表其

原帖由 k-pa 於 16-06-05 發表
其實呢幾年黃宣都追得好貼
過幾年爬紅馬頭都不是不可能
上年升中百份比黃宣已高過紅馬,奉基其實仲係幾間裡面最好添!可睇返資料!

引用:哎,+我疊埋心水入九宣 +

原帖由 cymchris 於 16-06-05 發表
哎, 我疊埋心水入九宣
都只係數據參考啫,如果小朋友係叻既,邊間都會係頭個班,但如果可負擔到唔駛講一定讀九宣啦!根本冇得比!

引用:奉基乙2有人中係有可能,+不過極低.+因為太

原帖由 hkpapa852 於 16-06-05 發表
奉基乙2有人中係有可能, 不過極低. 因為太多人無根無據地因為佢係舊校就認為佢比紅馬, 黃宣同千禧差, 乙1會 ...
我朋友大抽獎中乙三奉基,千真萬確,不過係大前年的事!其實我好耐冇去睇呢個討論區同留言,發現原來而家變左咁多,我只係多事留言說出自己所知的俾大家參考,估唔到大家咁喜歡質疑。實在難受!請大家唔好再質疑我啦,忘記我所説的,反正上年和今派位情況我唔知,係我多事留言,對不起。祝大家好運!

唔該晒 ckhmama, 我今年只係集中係直資同私校的資料。 所以真係無去特別研究35區的情況。 謝謝!

引用:Quote:原帖由+hkpapa852+於+16-06-05+發表

我朋友大抽獎中乙三奉基,千真萬確,不過係大前年的事!其實我好耐冇去睇呢個討論區同留言,發現原來而家變 ...
你又不用介意,時間天天在變,包括每間學校的師資,人事變動等也影響該小學的成績

引用:Quote:原帖由+hkpapa852+於+16-06-05+發表

我朋友大抽獎中乙三奉基,千真萬確,不過係大前年的事!其實我好耐冇去睇呢個討論區同留言,發現原來而家變 ...
我信你呀!前兩年的確係有人乙2中奉基,ek 都可搵番資料,但上年就真係唔知!因為冇人再出黎講話乙2有中!所以我朋友上年乙一放黃宣,乙2就放奉基博一博,不過派到寶校!好彩比佢扣門扣番

其實今年咩情況又唔同出年咩情況。今年競爭激烈,可能出年大家揀學校又會保守d。討論區就係咁,睇完自己消化下啦。唔駛咁介懷

Some old posts:

2012 -

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2393019&extra=&highlight=35%2B%E7%B6%B2&page=1

2014 -

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2815844&extra=&highlight=35%2B%E7%B6%B2&page=1

2015 -

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3058979&highlight=35%2B%E7%B6%B2

Old EDB's report:

2013 -

2014 -

2015 -

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手
‹ 上一主題|下一主題