用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 何謂贏在起跑線 ViuTV 「同2047特首上學去」 ...
樓主: soscso
go

何謂贏在起跑線 ViuTV 「同2047特首上學去」

CCTVB嗰套係娛樂節目,毫無內涵品味…..

佢哋抄咗新台個節目概念, 再加一兩句好爆嘅台詞引起D noise.....都係個監製好嘢 (沒女節目個監製).

回覆:何謂贏在起跑線 ViuTV 「同2047特首上學去」

阿芝果間...一邊睇一邊覺得壓力好大
我唔會想小朋友行呢條路
我好欣賞馬仔果間,學校好有愛心

大台嘅節目感覺上以浮誇方式去製造話題,但有D資料又較為過時,有D又過份誇張。例如PN學位問題,我估現時嘅學位,點唔會好似早幾年有雙非嘅時候咁緊張。E家先講會唔會遲咗D呀。又例如,陸永做小二生去上中學面試班,好似早咗D喎

locust 發表於 16-6-22 08:47
實在太多港豬媽只懂開機睇大台,看著個演員irene喺道討論乜乜物物,完全唔知道有viu tv 個節目

...
Yes, totally agree

lovecupid 發表於 16-6-22 20:28
CCTVB嗰套係娛樂節目,毫無內涵品味…..
Yes, 毫無內涵品味
cheap cheap!!

dickey09 發表於 16-6-23 17:04
大台嘅節目感覺上以浮誇方式去製造話題,但有D資料又較為過時,有D又過份誇張。例如PN學位問題,我估現時嘅 ...
一線幼稚園仍然緊張和競爭激烈

vpo0615  係呀, 而且停咗雙非都仲有好多單非搶D名校位.......  發表於 16-6-24 17:11

kumasanee 發表於 16-6-23 16:13
阿芝果間...一邊睇一邊覺得壓力好大
我唔會想小朋友行呢條路
我好欣賞馬仔果間,學校好有愛心
阿芝果間 ST STEPHEN 一直都係陪養小朋友出國,  唔岩一般家長口味, 自然壓力大啦, 自細學 BOARDING 生活

回覆:何謂贏在起跑線 ViuTV 「同2047特首上學去」

【小食部】小學雞賣燒賣魚蛋 校園搞生意學到乜? http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20160624&s=10829392&a=55267023

真心欣賞亞斯理衛理小學校長。

jimmyveron 發表於 16-6-2 08:12
人生就是這樣

dickey09 發表於 16-6-23 17:04
大台嘅節目感覺上以浮誇方式去製造話題,但有D資料又較為過時,有D又過份誇張。例如PN學位問題,我估現時嘅 ...
做蟹媽嗰個係秘書,但好無禮貌,成日手指指,影做功課嗰度又係咁拍枱。又同啲女講你唔聽話,唔努力就送你去非洲,佢歧視非洲啲人?!

回覆 Bmwbobo 的帖子

其實喊好正常唧, 唔代表失敗亦唔代表家教。大人比賽輸咗都會喊啦, 奧運選手身經百戰都會。輸完點重新振作先緊要。

回覆 Lindytiger 的帖子

灘叔嗰段我都睇到眼濕濕, feel到佢好耐無遇過咁真心咁PURE嘅友誼。

11B 發表於 16-6-25 22:34
做蟹媽嗰個係秘書,但好無禮貌,成日手指指,影做功課嗰度又係咁拍枱。又同啲女講你唔聽話,唔努力就送你去 ...
呢D係反面教材......

11B 發表於 16-6-25 22:34
做蟹媽嗰個係秘書,但好無禮貌,成日手指指,影做功課嗰度又係咁拍枱。又同啲女講你唔聽話,唔努力就送你去 ...
totally agree...."Tiger" mum!