用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 請問崇真係happy定谷的幼稚園?老師有冇愛心? ...
go

請問崇真係happy定谷的幼稚園?老師有冇愛心?

請問崇真係happy定谷的幼稚園?老師有冇愛心?有冇用家可分享?

回覆:Okeyma 的帖子

我都想知,有冇人分享下,thanks

回覆:請問崇真係happy定谷的幼稚園?老師有冇愛心?

個人認為,老師有愛心,語境好,happy school. 我兩位小朋友讀得好開心,就算大女已小一仍然好掛住崇真😊

yuangel218 發表於 16-7-5 01:18
個人認為,老師有愛心,語境好,happy school. 我兩位小朋友讀得好開心,就算大女已小一仍然好掛住崇真 ...
想請教下: 佢有分上下午班之外, 仲有D英文班俾你自由報讀, 請問係點架?
同埋佢上下午班(唔係國際) 英文/國語授課時間長度都唔一樣既? 下午班英文長D時間喎......咁即係點架?

我都想知

回覆:cyrus_takeshi 的帖子

上午班有15分鐘英文,普通話唔記得
下午班有30分鐘英文,15分鐘普通話

另外,有課外活動係12點幾,上下午一齊上

cyrus_takeshi 發表於 16-9-7 15:59
想請教下: 佢有分上下午班之外, 仲有D英文班俾你自由報讀, 請問係點架?
同埋佢上下午班(唔係國際) 英文/國 ...
我囡囡今年緊K3, 英文班內容同日常有分別, 我覺得係深好多, 代表家長想小朋友學深D程度就可以報英文班, 崇真出左名多外藉老師, 語境強!加上七八十蚊一課, 出面搵唔到。

我嗰女唔知有無Offer呢

想英文好一定要由細開始谷

ng2732 發表於 16-11-21 14:41
我囡囡今年緊K3, 英文班內容同日常有分別, 我覺得係深好多, 代表家長想小朋友學深D程度就可以報英文班, 崇 ...

我想問,崇真K1比又一村K1課程深嗎?

ng2732 發表於 16-11-21 14:41
我囡囡今年緊K3, 英文班內容同日常有分別, 我覺得係深好多, 代表家長想小朋友學深D程度就可以報英文班, 崇 ...

想問升小情況(emoji)(emoji)

我是用家,真心覺得崇幼好差。無愛心,行政亂,英普班的英文根本不足每天兩小時。崇小收了,很多學生連留位費也不交。

回覆 rinrinliu 的帖子

英普班每日英文不足兩小時,請問可否詳細講少少,因我有英普offer, 都諗緊讀唔讀好

lovingod19 發表於 16-11-28 09:54
我想問,崇真K1比又一村K1課程深嗎?
之前又一村我都有offer,但我都係揀左崇真,都係語境需要。其實課程唔深,但佢地課外活動好深下。當然你唔知自己小朋友谷唔谷得,可以參加課外活動試下。

PS.其實每間學校都有少少缺點,本人覺得崇真內部係有少少亂同唔太配合。有時都少少亂....~"~

fccw 發表於 16-11-30 08:33
想問升小情況(emoji)(emoji)
其實今年好多同學仔都有唔同offer,例如陳守仁,德望同禮賢...好多都有唔同學校收左。我就德望,禮賢,同聖母收左...

lousiaka 發表於 16-12-26 23:44
回覆 rinrinliu 的帖子

英普班每日英文不足兩小時,請問可否詳細講少少,因我有英普offer, 都諗緊讀唔讀好 ...

母語係英或普會好少少,不過小朋友適應到的話,英普一定有著數。因為從小可以接觸唔同國籍小朋友係一件好事!

PS.英普英文教不足兩小時,但全日只可以講英文或普通話....(好多人話呢間好怪獸學校,我覺得小朋友唔辛苦就OK al)....XDDDD

rinrinliu 發表於 16-12-21 00:06
我是用家,真心覺得崇幼好差。無愛心,行政亂,英普班的英文根本不足每天兩小時。崇小收了,很多學生連留位 ...
Me 2.  完全同意-> 非常差! 行政亂! 極之無愛心!   打算盡快轉校!   

我都想知道多啲英普嗰啲環境。

Okeyma 發表於 16-6-1 11:35
請問崇真係happy定谷的幼稚園?老師有冇愛心?有冇用家可分享?
一間存心欺騙家長的學校會有愛心嗎?
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3443217&extra=page%3D1