用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖公會李兆強排名15,很好嗎?
go

聖公會李兆強排名15,很好嗎? [複製鏈接]

聖公會李兆強排名15,很好嗎?

2    0    0    0

引用:聖公會李兆強排名15,很好嗎? +

原帖由 LAMPIKSHAN 於 16-05-31 發表
聖公會李兆強排名15,很好嗎?
咩嘢排名榜嚟㗎?

引用:Quote:原帖由+LAMPIKSHAN+於+16-05-31+發表

原帖由 karen55407 於 16-05-31 發表
咩嘢排名榜嚟㗎?
又係open rice 排名攞

karen55407    發表於 16-5-31 21:49

AgapePa 發表於 16-5-31 21:19
又係open rice 排名攞
李兆強雖好, 但未去到15啩!我諗傳統名校都唔只14間啦!

啊! 係咪聖公會學校排名榜呀?

回覆:聖公會李兆強排名15,很好嗎?

排名呢D嘢,真係睇吓就算,唔好太認真!
不過,以無龍無聯繫無直屬計,升b1英中有64%,真係全港可能唔夠十間官津有咁嘅成績。

karen55407 發表於 16-5-31 18:20
咩嘢排名榜嚟㗎?
其實樓主如果咁信排名, 點解唔選排三甲既呢?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

2boba 發表於 16-5-31 22:34
排名呢D嘢,真係睇吓就算,唔好太認真!
不過,以無龍無聯繫無直屬計,升b1英中有64%,真係全港可能唔夠十 ...
事實上, 兩間兆強升讀B1中學既比例的確比不少人所謂既"官津神校", 如油天, 仁紀仁立, 軒小還要好
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆:AgapePa 的帖子

http://www.bookofschool.com/school/controller/schoolSearch?reporttype=primaryranking&schoolcategory=1
是這個排行榜

hkpapa852  呢個咪就係 學校 Open Rice 排行榜囉! 多點評排名自然升高  發表於 16-6-1 15:49

引用:http://www.bookofschool.com/school/contr

原帖由 LAMPIKSHAN 於 16-06-01 發表
http://www.bookofschool.com/school/controller/schoolSearch?reporttype=primaryranking&schoolcategory= ...
其實好多間排名令我很驚訝!
大家可去睇睇!
我仔民生書院小學收了,學費太昂貴,我想找官津小學,因有了細佬,想去叩門,想活動教學多點,請教各位有沒有推介?幫幫忙!

引用:Quote:原帖由+LAMPIKSHAN+於+16-06-01+發表

原帖由 LAMPIKSHAN 於 16-06-01 發表
其實好多間排名令我很驚訝!
大家可去睇睇!
我仔民生書院小學收了,學費太昂貴,我想找官津小學,因有了細 ...
bookofschool 個排名豪無參考價值,你不如叫 hkpapa 做個排名比你,我絕對肯定準確得多

引用:Quote:karen55407+發表於+16-5-31+18:20+咩

原帖由 hkpapa852 於 16-06-01 發表
其實樓主如果咁信排名, 點解唔選排三甲既呢?
唉!啱啱睇下自己小朋友學校嘅排名,好差啊!仲排得後過藍循

引用:Quote:2boba+發表於+16-5-31+22:34+排名呢D

事實上, 兩間兆強升讀B1中學既比例的確比不少人所謂既"官津神校", 如油天, 仁紀仁立, 軒小還要好
...
我成日都覺得觀塘區小學升英中比率係比個間B2英中(新生命)拉高,扣返個間條數出黎其實同各區一線小學相約。而中西區就比間B2聖類斯拉高。

引用:Quote:原帖由+hkpapa852+於+16-06-01+發表

原帖由 karen55407 於 16-06-01 發表
信 bookofschool 一成,肯定雙目失明

回覆:聖公會李兆強排名15,很好嗎?

淨係睇佢比學術個分數已經笑大人個口啦!幾間有直屬/聯系band1中學既小學部,個得分奇低。真係唔明點解仲有人信

Haha st paul boys華仁仲後過北循。。。阿女學校仲頭一百也冇,反而佛教康山都排9x...咁原來阿女都係讀緊D四五線小學

karen55407 發表於 16-6-1 16:31

藍循好過晒你兩個仔女既小學添呀?

咁妳算唔算叫幫阿仔插錯班?

算啦, 我D仔女個間影都無添, 仲要俾人話連排全港第97個間都不如..... 唔緊要, 至少仲有St Francis同St Paul Cat一齊陪住俾人踩

晴晴小B 發表於 16-6-1 16:35
我成日都覺得觀塘區小學升英中比率係比個間B2英中(新生命)拉高,扣返個間條數出黎其實同各區一線小學相約。 ...

都係嫁, 不過扣番呂郭之後2015年兩間兆強畢業生都仲有57%同53%升讀B1中學, 同油天, 仁紀仁立其實差唔多

引用:+本帖最後由+hkpapa852+於+16-6-1+16:42+編

無插錯,根據個排名榜,係由135插去68

bbforever    發表於 16-6-1 23:14

引用:+本帖最後由+hkpapa852+於+16-6-1+16:42+編

早知呀女唔使返佐敦咁遠啦!

hkpapa852    發表於 16-6-1 16:49
‹ 上一主題|下一主題