用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Deleted
go

[英國] Deleted

醒目開學勳章

Deleted

引用:+本帖最後由+3b+於+16-5-28+13:38+編輯+\

原帖由 3b 於 16-05-28 發表

請問12中由倫敦返香港, 1月9日回程, 直航機票大約1萬5仟, 算貴嗎? ...
边间airline? 我覚得貴呀,我去年第一次唔識買,經agent 用左HKD 16xxx 買BA, 今年就自己上skyscaner 買BA,用左HKD8,7xx, 當然日期唔同,价格会有所不同!

醒目開學勳章

回覆 DKmum 的帖子

CX呀! 我用左Skyscanner搵, 可能太遲訂, 所以要咁貴

引用:回覆+DKmum+的帖子 CX呀!+我用左Skyscanne

回覆 DKmum 的帖子

CX呀! 我用左Skyscanner搵, 可能太遲訂, 所以要咁貴
CX貴d架,你check 維珍or 英航。xmas買了BA $103xx,peak season,所以硬食

引用:Quote:原帖由+3b+於+16-05-28+發表本帖最後

原帖由 DKmum 於 16-05-28 發表
边间airline? 我覚得貴呀,我去年第一次唔識買,經agent 用左HKD 16xxx 買BA, 今年就自己上skyscaner 買BA, ...
BA $87xx peak season, 抵到爛啦,你大約幾時在skyscanner買飛?

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+3b+於+16-05-28+發表回覆+DKm

原帖由 Mapleac 於 16-05-28 發表
CX貴d架,你check 維珍or 英航。xmas買了BA $103xx,peak season,所以硬食
BA都要$14xxx

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+3b+於+16-05-28+發表回覆+DKm

你幾時買?

引用:Quote:原帖由+DKmum+於+16-05-28+發表边间a

BA $87xx peak season, 抵到爛啦,你大約幾時在skyscanner買飛?
大概一月中,見到peak season 咁平即買!

回覆:2016 Christmas air ticket

Q公司要8千,不是直航

嗯!3b, 好貴呀!想平,要早一些買。我們在Jan 2016買的,BA倒頭$7xxx。想慳,要自己勤力上網check價。

醒目開學勳章

SYSquare 發表於 16-5-28 17:48
嗯!3b, 好貴呀!想平,要早一些買。我們在Jan 2016買的,BA倒頭$7xxx。想慳,要自己勤力上網check價。

...

因為之前未確定讀那一間學校, 所以不敢買, 依家要比$14,236.

剛才連2017復活節機票都出埋, 因為見612.15鎊, 不過奇怪CX唔比我用港幣比, 要以英鎊結賬

Q字航空公司,出咗4套一年每套約8千,但不是直航

VIrgin 直航 16年12月中/17年1月 倒頭 12xxx左右。 我自己経験就直接係OFFICIAL AIRLINE WEB定価格OK。 影響価格的、主要是幾時定。
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

引用:+本帖最後由+Mighty+於+16-5-28+20:30+編輯

原帖由 Mighty 於 16-05-28 發表

VIrgin 直航 16年12月中/17年1月 倒頭 12xxx ...
I bought BA for my son for Xmas break, below $10k wor.
But I bought few months ago.
我買直航一見8丶9千即買!

Mighty  yes it depends on when you buy. Airlines know how to get your money.   發表於 16-5-29 10:19

引用:Quote:原帖由+Mighty+於+16-05-28+發表本帖

原帖由 Ruby1219 於 16-05-28 發表
I bought BA for my son for Xmas break, below $10k wor.
我買直航一見8丶 ...
8、9千蚊要買喇!我今年2、3月check到skyscanner BA10300左右(倒頭),我女要駁多程內陸(上BA網可即減埋税,應該可以再平啲,可能不用一萬)。其實可以即時買!最衰我等張新visa card出,後尾因鎊又升,機票又開始緊張,最後要11700(已扣稅)成交,激死我

引用:Quote:原帖由+Mapleac+於+16-05-28+發表CX

你幾時買?
4月

引用:Quote:SYSquare+發表於+16-5-28+17:48+嗯!

因為之前未確定讀那一間學校, 所以不敢買, 依家要比$14,236.

剛才連2017復活節機票都出埋, 因為 ...
你張2017復活倒頭飛而家即時買了幾錢?

請問用skyscanner 買CX 或BA ticket, 有冇得預先劃機位?

系想問CX 同VA 至真!因BA我女已升級可預先一星期劃位!

Ruby1219 發表於 16-5-28 21:00
我買直航一見8丶 ...
just checked, the BA ticket I bought only costs HK$8,742!!