用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2017-18年度升中 - 互勉區
樓主: wongkaka
go

2017-18年度升中 - 互勉區  

昨天派成績表,终於鬆—口氣...
囡囡五(二)試平均分比五(—)試升了约2%,满懐開心....其後派成績表,名次只升了少許,斑主任指不太意外,五年级好多同學仔發力,呈—才是見真章的時侯。

所以今次呈一試囡囡成績雖然又上1%,一直也未敢開心...

另囡囡稱有同學仔由以往2x今次爆上级2(或可能佢聽錯,係班2),點都好,確係十分屝利....

回覆:2017-18年度升中 - 互勉區

但我唔明白,呈分個個都chur到盡,某些同學有進步一啲都唔出奇!但語文係無得咁chur,有同學係三月中測驗語文科得六十幾分,六月初呈分考試卻可以有九十幾分,全班最高,點解有咁大差別???????

引用:我仔終於出了成績,呈一失手了中文,只得B+

原帖由 sammag 於 16-07-12 發表
我仔終於出了成績,呈一失手了中文,只得B ,其餘3科保持A ,因為中文卷深全級一齊衰,而其餘科目分數不俗 ...
恭喜恭喜!我仔也是第二,進步一名。一起加油!

回覆 chun媽 的帖子

位少人多

引用:亞仔都考得唔錯,中英數常四科平均都有九十

原帖由 chun媽 於 16-06-28 發表
亞仔都考得唔錯,中英數常四科平均都有九十幾分,音樂都有9字頭,就是視藝科拉低,唔抵呀

...
我仔中英數常音A, 視藝B,如只計中英數常全級考6-10,呈分計法拉低到16-20,係有啲可惜但天份冇得搞,我已經好滿意有讚佢。

我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

如果資料沒有錯,今年升中一津校每間每班派30人,明年,整體出生人數多了8.000人,有幾多是雙非,政府沒理由沒數據,只是班官員做唔做野,要減少人口上升帶來的升中震盪,其實好簡單,只要每班人數提升2-3人,即回復3-4年前每班津校的人數,即可舒緩其中的壓力,問題是如何將此意見有效地表達俾話得事的官員聽?

回覆 Honey 的帖子

我仔都係冇心机畫畫好肉酸吾知畫乜,視藝B

回覆 evayanyan 的帖子

平时测验人地不放在眼內,呈分就使出真功夫!

回覆:kkhon 的帖子

咁都得!整張成績表都要拎出嚟見人㗎喎!

测验要计入成绩表嗎?我校测验吾计,所以好多呢d情况。

引用:回覆+evayanyan+的帖子 测验要计入成绩表

原帖由 kkhon 於 16-07-12 發表

测验要计入成绩表嗎?我校测验吾计,所以好多呢d情况。 ...
我校下學期成績表係show晒上下學期所有測驗考試成績,即二測二考,最後嗰次考係呈分試,排名都分三個,上下學期及總排名!但我們排名並不用呈分咁既計法,學校遲啲又會另給我哋呈分排名!

引用:回覆+evayanyan+的帖子 测验要计入成绩表

原帖由 kkhon 於 16-07-12 發表

测验要计入成绩表嗎?我校测验吾计,所以好多呢d情况。 ...
我哋測驗甚至佔排名四成!

kkhon  Ic  發表於 16-7-13 13:18