用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明我12宗罪 (可能有更多, 不能盡錄)
樓主: melodywong903
go

明我12宗罪 (可能有更多, 不能盡錄)  

引用:完全同意,我大仔日日返來同我講唔鐘意返學

原帖由 prettyporky 於 16-05-13 發表
完全同意,我大仔日日返來同我講唔鐘意返學,老師成日鬧佢,因為佢唔寫字⋯⋯
佢地堂上要重複地寫字,返到 ...

Yeahly_ly 發表於 16-5-13 11:16
"係咪想搞到幼稚園都有人自殺先安樂呀! "唔好意思...睇呢句真係笑左! 睇教育局評核報告都知道呢間唔係好野. ...

回覆:明我12宗罪 (可能有更多, 不能盡錄)

不過呢間所謂老牌名校
真係好多人熱棒架
入左真係好似中左六合彩甘

回覆 melodywong903 的帖子

呢個集團唔止一間喎,咁其他分校好唔好架

回覆 ojoj18 的帖子

奧運校唔清楚, 但見奧運校個校長後生D, 好似易溝通D

引用:回覆+ojoj18+的帖子 奧運校唔清楚,+但見奧

原帖由 melodywong903 於 16-05-13 發表

多謝您的分享,EK的子民會作出明智的選擇,不會再做儍事。

引用:我小朋友當年都有去interview,+感覺重迫過

原帖由 貓后 於 16-05-13 發表
我小朋友當年都有去interview, 感覺重迫過排隊飲茶, interview 環境好嘈好亂, 所以我地都無讀

...
我都係,in完感覺唔好

回覆:Yeahly_ly 的帖子

Thanks

我記得睇過佢幾年前的 report, 未有差成咁.

melodywong903 發表於 16-5-13 16:25

之前都in過奧運, 印象好一般,又係亂亂地, 程序麻麻, 果一刻諗入到都應該唔讀

引用:不過呢間所謂老牌名校+ 真係好多人熱棒架

原帖由 tommyxsarah 於 16-05-13 發表
不過呢間所謂老牌名校
真係好多人熱棒架
入左真係好似中左六合彩甘
但呢2年統一註冊後,上教育局網頁見到仲有位剩

回覆:anpanman_baby 的帖子

好易入㗎!多數都收,上午全日可以難d, 揀下午收硬,一班30人起,最多個班37人,年年加一班,其實佢已收學劵唔算平,仲要咁嘅質數,可能請有鄉音個d老師會平d添

有腳既字,第1次聽,亦第1次見,會教壞小朋友吧

如果唔係樓主po埋相出來,我都真係唔信/唔明咩叫寫字要腳

回覆:Ronman 的帖子

小朋友寫唔到隻腳會不斷圈,不斷擦,日日寫,要寫到為止,點知係小學變錯字

有腳嘅寫法....恕我無知, 第一次見.

好心啦,轉左校咪算囉,仲要喺度數學校。
以上咁多點,有大部份都係你自己問題,唔好喺度賴學校。明我啲豬肉獎多到飛起仲話少獎,係你自己只著眼隻獎杯唧,自己小朋友拎唔到獎就賴人地少獎。
知唔知明我每年有幾多畢業生?百幾二百個呀!如果個個都要求寫信,校長點寫?
同埋推薦信跟本係其他學校啲門面野,校長真係搭到路嘅,打個電話單聲已經得啦,駛乜要信。揀明我唔係因為為左派位,一個有搜集過資料嘅人都知派位係睇彩數跟本唔關讀咩幼稚園事。係你自己無知唧!
讀明我事實係有優勢叩門,因為啲課程接到小學,小學叩門試係考小一啲野,咁明我生自然叩到機會大。
論校舍大小,呢啲純個人喜好,咁都有得鬧?
你當初去 interview時唔知咁細嘅咩?咁係你自己揀架喎,又要插?
替學校高興,少左個怪獸家長。

回覆:Sharon111 的帖子

當然係我自己問題,明知間學校有問題都讀,所以轉校,其實依位家長所講全無事實根據,我每個pt都係事實,小一學位打個電話講聲就有,難道以為自己係梁特首,特事特辦

其實合則來,不合則去,走左仲要唱衰學校,只顯得自己無品。
況且以上嘅所謂罪狀,完全係個人選擇、小朋友自己能力問題,老師打人又未經證實,你咁樣公開唱老師學校好不負責任囉。

回覆:melodywong903 的帖子

真係自打咀巴,咁難度寫信又有效嗎?
寫黎無用嘅做咩要求校長寫?唔寫就係衰?唔寫就無愛心?
咁你又知唔知,有啲最後叩唔到門嘅,如果有需要幫忙,校監真係會出手幫架?