用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 華景Boxhill AM VS JOYFUL PM
樓主: anibibibi
go

華景Boxhill AM VS JOYFUL PM [複製鏈接]

回覆:siusiubomama 的帖子

會跟得上的,我係屋企多數都用廣東話同我個女溝通,但見她英文(無論聽同講)有好大的進步.

回覆:anibibibi 的帖子

Boxhill 其實真係唔錯的,無後悔比女女讀,女女讀了一年,各方面都有很大的進步。而且學校定期有很多活動,例如Xmas concert, international cat walk show etc,女女透過呢d活動亦增強了不少自信心。

學校仲每一個term都同小朋友係各方面有幾詳細的評估,等我知道個女的進度。

引用:Boxhill+其實真係唔錯的,無後悔比女女讀,

原帖由 Tungpigmom 於 16-07-04 發表
Boxhill 其實真係唔錯的,無後悔比女女讀,女女讀了一年,各方面都有很大的進步。而且學校定期有很多活動, ...

呢D Joyful 都有。反而compare 下師生比例,有無升小record 參考

回覆:Tungpigmom 的帖子

請問知唔知box hill有無開放日

引用:請問知唔知box+hill有無開放日 +

原帖由 siusiubomama 於 16-07-06 發表
請問知唔知box hill有無開放日
我上佢地網站睇,好似9有open day

引用:Quote:原帖由+siusiubomama+於+16-07-06+發

原帖由 伊利兒 於 16-07-06 發表
我上佢地網站睇,好似9有open day
9月

回覆:伊利兒 的帖子

Thx

回覆:Tungpigmom 的帖子

請問boxhill整體老師及其他工作人員有愛心有熱誠嗎?見到其他學校新聞飛書包及打小朋友面,其實又心寒又心痛,希望儘量搵到間係有愛心又學到野既學校

引用:請問boxhill整體老師及其他工作人員有愛心

原帖由 siusiubomama 於 16-07-11 發表
請問boxhill整體老師及其他工作人員有愛心有熱誠嗎?見到其他學校新聞飛書包及打小朋友面,其實又心寒又心 ...
Boxhill 勁有愛心,你去openday會感受到,個個笑容滿面,我去interview 時D人已經認得小朋友叫乜名,返學幾日,學校上上下下都已經認得我小朋友

引用:請問boxhill整體老師及其他工作人員有愛心

原帖由 siusiubomama 於 16-07-11 發表
請問boxhill整體老師及其他工作人員有愛心有熱誠嗎?見到其他學校新聞飛書包及打小朋友面,其實又心寒又心 ...
老師很有heart , 每一個小朋友也被關顧,無論曳定乖,主動或靜嘅。

回覆:dbchu 的帖子

Thx

回覆:貝珠 的帖子

Thx

回覆:siusiubomama 的帖子

Iiiiiou

‹ 上一主題|下一主題