用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Ruthin school 2016 入讀請問......................... ...
樓主: 亞史
go

Ruthin school 2016 入讀請問................................ [複製鏈接]

回覆:Ruthin school 2016 入讀請問................................

間學校又平,又有宿舍,放假不用去homestay ,要一早申請及成績好

回覆:Ruthin school 2016 入讀請問................................

問過agent話難入,所以放棄吧!

下...............真係難入架?

唔試點知姐?

自己靠曬 agent找學校,申請簽証,全相信agent,佢話曬事, 就因為自己攪,差點害咗佢,填入學資料填咗食煙,找咗homestay 是食煙給佢,好彩發覺得早 ,換另一個homestay

引用:放心gcse不太難,男仔叻的是數及理科,另生

原帖由 brother4 於 16-05-12 發表
放心gcse不太難,男仔叻的是數及理科,另生存要講英文啦,英國出外食野就要,問路又要,去銀行取錢更要講:w ...
4哥你貴言,希望GCSE唔好太難考,阿仔捨下捨下,我期求全部科目合格,原校讀埋中六和中七!

brother 4     ..咁....而家小朋友讀邊間呀?讀得好嗎? 你自已搞....勁呀!

db7mu23 ...要求咁低?讀緊Ruthin?

是全agent一條龍攪的,自己攪就是英文差填格仔都錯學校不講 ,因成績差加要homestay,費用用得好多

哦...................咁而家搞掂哂,就放心啦!亦有心儀學校收左

Ruthin School

Ruthin是個「成功需苦幹」的好例子。大概二十年前,Ruthin仍在League Tables的下游位置,並由於不斷收生而令自己吃不消。

直到新任校長Toby Belfield上任後,Ruthin的命運從此改變。

Ruthin現在是一間營運得宜,非常積極且具野心的學校。學校同時提供日校和寄宿,共有約300名學生,大部分是國際生。不過Ruthin的營運方式未必所有學校都能仿效。

校長Belfield在海外生入學前會主動到訪,目的是親身確定學生有潛質和能力為學校作出貢獻。比起傳統學校提倡的「本地生佔大多數」,Ruthin反而倒過來主動取錄海外學生。

Belfield在收生時會留意學生來自哪裡,目的是確保校園提供多元文化環境,讓學生之間互相激發,做法和Cardiff類似。

Ruthin的模式和Concord有類似的地方,但Ruthin做得更加激進。這種做法的背後,反映出一些英國教育概念即使完全倒過來運作也能夠成功。例如從前英國學校的賣點是英國本地生比例高,而Ruthin則以國際生比例作賣點。

這類新興學府以顛覆舊文化的定位存在,難免觸動一些古老教育家的神經。不過以傳統英式為賣點的學校亦難以忽視這些新興學校的成功,這些轉變和衝擊,也是推動學校互相鞭策而進步的好機會。

Oh!爸媽」

http://www.ohpama.com/53807/overseas/%e3%80%90samuel%e3%80%91%e8%8b%b1%e5%9c%8b%e7%a5%9e%e5%a5%87%e5%9b%9b%e6%a0%a1%ef%bc%8dcardiff-sixth-form-college-ruthin-school/

db7mu23

咁...即係都搞得好成功? 咁..更加對RUTHIN 有信心.....起初15,16 都唔知讀唔讀好,而家同你地傾下傾下有好大信心...多謝你地..

請問去Ruthin學校搭乜野飛機同埋轉乜車最方便快捷呢?

引用:哈哈哈..................即係佢自已一個來

原帖由 亞史 於 16-05-12 發表
哈哈哈..................即係佢自已一個來回香港?
係,第一次開學都係佢自己去!

引用:請問去Ruthin學校搭乜野飛機同埋轉乜車最方

請問去Ruthin學校搭乜野飛機同埋轉乜車最方便快捷呢?
去曼徹斯特機場,學校會免費接學生回校!

亮燈

你小朋友好勁呀!當年幾歳?

亞史 發表於 16-5-12 17:48
亮燈

你小朋友好勁呀!當年幾歳?
當年15歲,佢唔勁,只係我做父母既冇用,冇能力送佢去開學,所以佢要頂硬上,焗住一個飛!

傻豬,講呢D,你已經比左最好既野佢啦,仔仔會知架,在心中😊

引用:傻豬,講呢D,你已經比左最好既野佢啦,仔

傻豬,講呢D,你已經比左最好既野佢啦,仔仔會知架,在心中😊
希望佢真係明白父母既心意啦!

一定明白.......我地只有努力搵

亮燈....讀Ruthin 仲有冇乜野要留意? 星期六日佢地會去邊架?
‹ 上一主題|下一主題