用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Ruthin school 2016 入讀請問......................... ...
go

Ruthin school 2016 入讀請問................................ [複製鏈接]

呢間學校校風如何?小朋友讀得開心嗎? 亞洲人多嗎?
   4    0    0    0

亞史 發表於 16-5-10 19:42
呢間學校校風如何?小朋友讀得開心嗎? 亞洲人多嗎?
校風唔錯。讀得開心。香港人比較多。

回覆 亮燈 的帖子

亮燈

香港人比較多?他們會時常群在一起? 成績如何呢?

亞史 發表於 16-5-10 23:52
回覆 亮燈 的帖子

亮燈
當然會,成績都唔錯!

那麼他們會用英文溝通?港人和本地人比例多小?你小朋友在Rurhin 就讀幾年級?多謝你的回覆

回覆:亞史 的帖子

哈哈,我估當然係講廣東話啦,本地學生和海外學生大概1:1。你可以search下,有好幾個Ruthin的post.

佢地放假係咪會一定返港?
如遇到學術上有問題,點算?
會不會有音樂班課外活動?
請問仲有乜野要注意?
抱歉🙏🏻🙏🏻實在太多問題。

引用:那麼他們會用英文溝通?港人和本地人比例多

原帖由 亞史 於 16-05-11 發表
那麼他們會用英文溝通?港人和本地人比例多小?你小朋友在Rurhin 就讀幾年級?多謝你的回覆 ...
用廣東話就得。唔清楚比例。現讀Y11。

引用:佢地放假係咪會一定返港?如遇到學術上有問

原帖由 亞史 於 16-05-11 發表
佢地放假係咪會一定返港?
如遇到學術上有問題,點算?
會不會有音樂班課外活動?
一年可回港兩次,因復活節可留校。有音樂班及各種樂器學習,但活動不太多。遇到學術問題可問老師、舍監。要注意既係:多香港人!

多香港人,是好定不好呢?
這間學校各樣看起來都很好,但是.....都是擔心港人太多會影響語言學習嗎?
你地小朋友英文口音如何?

引用:多香港人,是好定不好呢?+這間學校各樣看起

原帖由 亞史 於 16-05-12 發表
多香港人,是好定不好呢?
這間學校各樣看起來都很好,但是.....都是擔心港人太多會影響語言學習嗎?
你地小朋 ...
好定唔好?因人而異,好處係好快適應,唔好處係少左學習英語環境,要自己衡量啊!口音如何?我未聽過佢講英語。

咁......大件事..........但成績好? 你有冇去過Ruthin 呀?付近有冇酒店?

回覆:Ruthin school 2016 入讀請問................................

可能語出驚人基本功一定適如問候語

引用:咁......大件事..........但成績好?+你有冇

原帖由 亞史 於 16-05-12 發表
咁......大件事..........但成績好? 你有冇去過Ruthin 呀?付近有冇酒店?
考完GCSE就知成績好唔好!我冇去過Ruthin,睇過D相,好靚及寧靜既環境,雖然想去,但冇能力。果度有幾間酒店,你可上agoda搵下!

引用:可能語出驚人基本功一定適如問候語 +

原帖由 brother4 於 16-05-12 發表
可能語出驚人基本功一定適如問候語
同意,但我驚連粗口都唔流利!

哈哈哈..................即係佢自已一個來回香港?

回覆:Ruthin school 2016 入讀請問................................

放心gcse不太難,男仔叻的是數及理科,另生存要講英文啦,英國出外食野就要,問路又要,去銀行取錢更要講

brother 4

你小朋友都讀Ruthin ?

不是,成績差考不上

講笑..............有更好offer 姐...
‹ 上一主題|下一主題