用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有沒有家長在Joseph Li學英文?
go

有沒有家長在Joseph Li學英文? [複製鏈接]

0    0    1    0

我去過佢搞既教學講座 我覺得佢present得一般BO...

回覆 sweetchrisma 的帖子

very commercial and my daughter said he makes quite many grammatical mistakes when he checks her paper. Not good at all!!!!

引用:回覆+sweetchrisma+的帖子 very+commercia

原帖由 janiceshane 於 16-05-09 發表
回覆 sweetchrisma 的帖子

very commercial and my daughter said he makes quite many grammatical mista ...
Which form your daughter is studying?

回覆 judydywong 的帖子

She doesn't study with him now. She used to study with him in P6. She is now in F6.

回覆:有沒有家長在Joseph Li學英文?

現x 教育果個?

回覆:有沒有家長在Joseph Li學英文?

上堂模式:一小時內,Joseph Li 同時教三、四班,即同時在三、四班中輪流穿插。D學生在課堂做什麼?由助教安排睇片、做卷、改卷......總之見助教多過見Joseph Li, 四百幾元一堂⋯⋯低唔低?有冇心教?自己衡量⋯⋯😁

引用:一直知道他有教中學英文班,但現在好像開了

原帖由 sweetchrisma 於 16-05-09 發表
一直知道他有教中學英文班,但現在好像開了小學英文班,不知道有沒有家長報緊? ...
人講冇用,試過你就知。

Mario1234 發表於 16-5-10 00:08
上堂模式:一小時內,Joseph Li 同時教三、四班,即同時在三、四班中輪流穿插。D學生在課堂做什麼?由助教 ...
四佰幾一堂定一個月?

引用:Quote:Mario1234+發表於+16-5-10+00:08+上

原帖由 greendaddy 於 16-05-10 發表
四佰幾一堂定一個月?
一個月4堂,共$16xx-$18xx ,即每堂四百幾

Mario1234 發表於 16-5-10 15:18
一個月4堂,共$16xx-$18xx ,即每堂四百幾

咁貴?

早几日同他通過話,之前系ws我問他學費。佢一定要留讀那間和全名。
佢突然打來,冇咩禮貌,一開口就問分數,後說你讀那間學校考第十都吾夠男拔考一百黎...

再話,九龍城,華x,迦x,旅x,英文出來一比起男拔,冇得比,你中二讀中一啦,我度好深架。(我由頭到尾冇提過男拔,只想英文改善下,估吾到佢開口又男拔埋口又男拔)...

佢問我做吾做test,我話做(心諗如真系上課仔未必受到佢的態度)佢話再覆我面試日期,後來佢講日期,我亦ok左,但佢冇再ws我時間,
不了了之。。。。
佢真系几巴幣架,我估佢鍾意收男拔囉。
講完

回覆:chrischeung 的帖子

男拔又如何?其他學校也有很高質素的學生

回覆 under_the_tree 的帖子

吾知佢系米男拔畢業,又吾見講皇仁,聖保羅男女,女拔,我覺得講成績男拔未夠黎。真系激死,搵補習,系咁批評自已學校點弱。個個名校使鬼搵你。

宜家佢教成點我唔知,但我十几年前响佢度補習我就好唔鐘意。

chrischeung 發表於 16-5-12 07:44

吾知佢系米男拔畢業,又吾見講皇仁,聖保羅男女,女拔,我覺得講成績男拔未夠 ...
我之前打去問, 佢親自覆, 話多数學生係女拔 和 St. Mary. 又問阿女讀邊間學校, 話英文唔入流, 又話要Test完先收, ( 要俾Test費) , 後來問完英文科全級考第, 就話唔使Test, 幾時直接去上堂, 過程非常串, 我後來都無報

引用:+本帖最後由+chrischeung+於+16-5-12+07:45

原帖由 chrischeung 於 16-05-12 發表

非也,佢只係講自己幾勁,名校生也讀,無話唔收非名校生。吸引人讀啫。

話時話,準備DSE高中生補就話賭,小學補佢做乜呢?

The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.
‹ 上一主題|下一主題