用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 蘇浙小學校 將軍澳線 司機駕駛態度
go

將軍澳線 司機駕駛態度

今早八時维景灣畔排車等入屋苑閘行私家路(好長龍已有十架八架車排隊等候) # 有架幼稚園校車TW 5?53 cut 線打尖, 一個車頭隊埋我前面私家車司機門側, 差點撞到, 之後更成功打尖, 我抄低車牌及已打电話去學校留意並建議向校車公司溝通, 我只見校車有小朋友及掛住紅色書包個校名係蘇浙幼稚園並見車頭印着舒太聯絡电話及旅遊車公司名(我不是這校車用家但覺得司機載着小朋友太危險)。希望此車小朋友家長留意到! 希望司機注意安全駕駛

回覆:將軍澳線 司機駕駛態度

好有心,多謝

回覆:dumbochoco 的帖子

個紅包書包係高主敎,兩間學校用同一架車。

回覆:將軍澳線 司機駕駛態度

舒太唔係蘇浙學校自己管嘅校巴,係坊間私人校巴公司,上次舒太已經漏左個小朋友係校巴出事。

catiou627 發表於 16-9-15 10:16
舒太唔係蘇浙學校自己管嘅校巴,係坊間私人校巴公司,上次舒太已經漏左個小朋友係校巴出事。

...
漏左個小朋友係校巴>>> any news for reference?Thank you

xiaoxiaoau 發表於 17-1-5 18:07
漏左個小朋友係校巴>>> any news for reference?Thank you

早幾年的, 新聞報紙都有報導. 因為漏在係校巴個小朋友係蘇幼的, 所以我地當時的家長whatsapp group 都傳開晒, 個個都知. 好彩個小朋友無事, 係嚇親.

回覆 catiou627 的帖子

thank you

xiaoxiaoau 發表於 17-1-6 15:49
回覆 catiou627 的帖子

thank you

個小朋友係校車瞓著左,可能矮,坐後面,個校車姨姨睇唔到佢,之為無人。