用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南幼稚園老師向學童拋書包
樓主: utshoward
go

迦南幼稚園老師向學童拋書包 [複製鏈接]

其實拍片果位家長趁住老師背住佢埋首做野果陣就偷拍放上網,行為可恥,點解唔第一時間出聲 ? 又無人出聲譴責果位家長既?

不論是否背後偷影及放上網,或者有沒有第一時間出聲,都改變不了老師犯錯的事實。兩者不能混為一談。

引用:我個女來緊會讀堅道迦南PN,希望經過呢件事

原帖由 monchichipapa 於 16-05-06 發表
我個女來緊會讀堅道迦南PN,希望經過呢件事佢地會做返好個朵

反正K會考其他(因堅道迦南只有PN),只希望來緊 ...
細女讀緊堅道迦南,呢間d 老師校長姨姨都好好人。
我自己接送的,唔使擔心。

回覆 mykate 的帖子

多謝你令我釋疑

引用:其實拍片果位家長趁住老師背住佢埋首做野果

原帖由 se6b03 於 16-05-06 發表
其實拍片果位家長趁住老師背住佢埋首做野果陣就偷拍放上網,行為可恥,點解唔第一時間出聲 ? 又無人出聲譴 ...
可能是另位老師不恥同事的行為而偷拍的……又因怕得罪同事不敢揚聲……

引用:回覆+mykate+的帖子 多謝你令我釋疑

原帖由 monchichipapa 於 16-05-06 發表
回覆 mykate 的帖子

多謝你令我釋疑
我女三年前在窩打老道迦南讀pn,好開心,個個教職都好好……
呢單野可能只係個別害群之馬所為……

回覆 jesswu 的帖子

yes,希望只係個別分校情況

今年我只in了3間PN,偉思,迦車同維記

迦南o既老師已經係3間之中最親切

回覆 se6b03 的帖子

吓,拍果個可恥?? 咁拋書包果個係唔係好人呀

剛剛有報導話,果三個幼師即時解僱。

回覆:迦南幼稚園老師向學童拋書包

根本啲人顛倒是非,拍片嗰個啱唔啱同呢三個垃圾老師係咪有問題有咩關係呢? 點講呢三個教畜都係有問題啦!做教師就算冇愛心係咪都應該專業啲呀!

引用:Quote:原帖由+monchichipapa+於+16-05-06+

原帖由 mykate 於 16-05-06 發表
細女讀緊堅道迦南,呢間d 老師校長姨姨都好好人。
我自己接送的,唔使擔心。

...
我兩個囡雖只是插班,但佢哋每天返堅道迦南都好開心,班主任都好關心佢哋,見佢哋之前唔舒服無返學都會打電話問侯,所以嗰三位老師應時個別事件。

回覆:BABA124 的帖子

樹大有枯枝,名幼都唔一定個個都好。老實講,我個女4年前在金巴倫道迦南PN,真係讀好開心,呢老師丶主任丶校工都好好。

不過這次事件的老師,真係有問題。

回覆:beagoodman 的帖子

間學校名聲肯定有影响,迦南高層也應好好反省和監察。否則,危害了很多小朋友的成長,也辜負家長們的信任。

處理左,事情好快告一段落,希望其他幼兒工作從業員有所警惕。

引用:Quote:原帖由+mykate+於+16-05-06+發表細女

原帖由 ABCMum 於 16-05-06 發表
我兩個囡雖只是插班,但佢哋每天返堅道迦南都好開心,班主任都好關心佢哋,見佢哋之前唔舒服無返學都會打電 ...
當然是個別事件,不會個個老師飛書包。不過亦可看得學校監管不力及老師無愛心。

我睇完條片,就覺得呢間迦南的老師和劍橋老人院的護理員無分別

係呀,我2個小朋友都讀藍田迦南嫁,我話個仔既書包黑可能係老師掟佢書包既言論純粹講笑,因為我有俾條片阿仔睇,佢話無發生咁既事,咁佢K3了,我當然信佢la, 講句公度說話,每一間學校都有好同唔好既老師,真係睇彩數,阿仔4年黎只係PN遇到一個衰老師,其他不過不失la ,有一個仲好有熱誠 tim,阿女今年PN ,佢班主任好到不得了,經常打黎講呀女返學情況,無返學又打黎問,所以又唔係話咁差既,睇到段片真心嬲既,不過諗諗下大家點可以擔保其他學校唔會發生哩d野呢?其實我有好多幼稚園既老師,聽佢地講過一d老師對小朋友既行為俾掟書包衰百倍,仲要係出名既幼稚園,唔係村校,所以天下烏鴉一樣黑,只希望自己個小朋友好彩唔好撞到衰老師,黎緊我兩個小朋友都會離開迦南,又要博d老師好唔好了~~

引用:我睇完條片,就覺得呢間迦南的老師和劍橋老

原帖由 Lingfung813 於 16-05-07 發表
我睇完條片,就覺得呢間迦南的老師和劍橋老人院的護理員無分別
rubbish school

我係藍田用家,亞女讀咁PN,佢從來都無返學喊,好鐘意返學,遇到班主任老師同助教老師都好好,但都有個別老師亞女話唔鐘意佢。嗰日見到段片我都第一時間返屋企問下亞女學校老師會唔會甘做,佢話無,甘都安心d。相信lee 件事應該係個別事件。

以我一年在黃埔迦南PN的感受,90%職員(上至下)都係無禮貌,惡,粗魯對待小朋友,是這校的文化。好多小朋友在門口喊唔想返學亦係事實(去過其他幼兒園觀察,有人喊但無迦南咁多)。像我,在面試時巧遇了個好主班(10%機會咁都遇到),驅使我有其他offer都讀佢,點知開學後看見那副校,班主任,嬸嬸的咀面,嚇呆左和後悔不已。

‹ 上一主題|下一主題