用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃景 Joyful 2016 PN 揮手區
樓主: maxifoxy
go

荃景 Joyful 2016 PN 揮手區 [複製鏈接]

引用:希望同未來既同學仔交流下 +

原帖由 maxifoxy 於 16-04-23 發表
希望同未來既同學仔交流下
想小朋友2017年讀n班,請問 joyful應該幾時開始報名呀?定係隨時在網上下載左申請表填完拎去學校交就可以?(新手媽媽唔係好識,希望幫忙,謝謝!)

回覆:wilsonkaman 的帖子

October

引用:October +

原帖由 anibibibi 於 16-05-31 發表
October
唔該曬!

回覆:荃景 Joyful 2016 PN 揮手區

我今日打去入學組問左,荃景分校未開始call waiting, 但佢幫我check 有下午班俾我個仔。I accepted offer la. 終於有書讀!

想問下知唔知N 班升K 班係唔係一定會收?定係要再考K? Thanks.

回覆:miaccp 的帖子

恭喜!我見麗城都call waiting,原來荃景仲未call.....

K1直升的。

引用:恭喜!我見麗城都call+waiting,原來荃景仲

原帖由 maxifoxy 於 16-05-31 發表
恭喜!我見麗城都call waiting,原來荃景仲未call.....

K1直升的。
可以打去問,學校會幫你check 小朋友係咪排50名之內,會call 哂50名之內先~

有無人收到call waiting?

回覆:maxifoxy 的帖子

今日打過來問要唔要下午班,我最後無要。

回覆:maymay719 的帖子

都正常,好多都買晒書,訂晒校服…

引用:都正常,好多都買晒書,訂晒校服… +

原帖由 maxifoxy 於 16-07-07 發表
都正常,好多都買晒書,訂晒校服…
我細仔馬灣有offer, 一早買哂校服, 學費都交哂, 雜費都比哂, 今日得知麗城joyful hv offer for my son. 開心。到飛起, 再者我細仔都係joyful 上緊summer pg on.every sat morning. 唔知是否這個reason, 因為佢6月24日先interview,  within 2 wks 先有結果, 我今日打去問, 才知道信已寄出,joyful offer he study in PM.Anyway, so happy... by the way. 學校告知要比deposit, 直至學期尾先會退回。是嗎? 你們有offer 小朋友, 應該交左留位費。

仲未收通知買書, 訂校服, 開學安排 .....

引用:仲未收通知買書,+訂校服,+開學安排+.....+

原帖由 iobaby 於 16-07-12 發表
仲未收通知買書, 訂校服, 開學安排 .....
有其他媽媽問過應該月中收到信,校服轉左新,書包、外套全部都轉⋯

放心喎,大訂又未俾,學校驚過你

maxifoxy 發表於 16-7-12 10:17
有其他媽媽問過應該月中收到信,校服轉左新,書包、外套全部都轉⋯

放心喎,大訂又未俾,學校驚過你:heheh ...
因為工作上要早點安排, 另外聼講佢地成日轉老師... 行政ma ma...

Hi 荃景joyful PN pm class!
哩度有冇pm class 朋友?

yoko2518 發表於 16-7-8 23:07
我細仔馬灣有offer, 一早買哂校服, 學費都交哂, 雜費都比哂, 今日得知麗城joyful hv offer for my son.  ...
馬灣不好嗎?

引用:Quote:yoko2518+發表於+16-7-8+23:07+我細

原帖由 Creamymami01 於 16-07-12 發表
馬灣不好嗎?
不是不好, 而是我想細仔係英語環境之下學習, 所以最後放棄馬灣間

iobaby 發表於 16-7-12 10:25
因為工作上要早點安排, 另外聼講佢地成日轉老師... 行政ma ma...
佢係有一班轉左1次英文老師,1次普通話老師. 其他班都ok 啦.

引用:Hi+荃景joyful+PN+pm+class!+哩度有冇pm+cl

原帖由 Creamymami01 於 16-07-12 發表
Hi 荃景joyful PN pm class!
哩度有冇pm class 朋友?
我呀囡都係荃景 pm class ,有冇whatsapp GP? 可以add 我嗎?thx

引用:Quote:原帖由+Creamymami01+於+16-07-12+發

原帖由 ambabe 於 16-08-05 發表
我呀囡都係荃景 pm class ,有冇whatsapp GP? 可以add 我嗎?thx
有呀,歡迎歡迎

我有意為仔仔報2017 joyful PN,請問荃景and 麗城邊間Joyful 好d?兩間學校是否有校車接送?

‹ 上一主題|下一主題