用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有請高人指點灣仔區 聖小 平均分89-90 邊緣人 有冇機會 ...
go

有請高人指點灣仔區 聖小 平均分89-90 邊緣人 有冇機會博band1  

如題😫😫😫

醒目開學勳章

請問邊間小學?
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

WAIWAI100 發表於 16-4-21 14:01
如題😫😫😫
分數係完全沒有參價值, 起碼要知級名次, 最好知道呈分名次
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

老師話排31-35

elbar  SKHTSK   發表於 16-4-21 15:36

學校有100人 學網顯示60%入英中 咁其實仔仔可以點排法

WAIWAI100 發表於 16-4-21 15:09
學校有100人 學網顯示60%入英中 咁其實仔仔可以點排法
我建議入英中/B1中學率要打個8折先好當係間學校既B1人數比例, 咁60%既8析, 都有48%, 咁全級3X, (無記錯應小六係4班, ~100人), 即係~3X%, 應該係B1.

灣仔無乜好選擇, 位多既只得2間, QC同SKHTSK..... 叫你乙1放WY, 你敢唔敢?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 esmehouse 的帖子

聖公會

hkpapa852 發表於 16-4-21 15:28
我建議入英中/B1中學率要打個8折先好當係間學校既B1人數比例, 咁60%既8析, 都有48%, 咁全級3X, (無記錯應小 ...
1.英皇2.SKHTSK

老師都話唔好博.但又真係有點唔甘心.其實仔仔主科都有9X分數.只係音樂同視藝.拖到咁低.博與不博之間.

WAIWAI100 發表於 16-4-21 15:50
1.英皇2.SKHTSK

老師都話唔好博.但又真係有點唔甘心.其實仔仔主科都有9X分數.只係音樂同視藝.拖到咁低.博 ...
KC咁少位又真係搏咗少少.... 我寧願搏WY

回覆 WAIWAI100 的帖子

主科有9X分, 都考3X?

妹妹頭 發表於 16-4-21 15:55

主科有9X分, 都考3X?
中90 英94 數98 常94. 級名次31.所以先唔甘心....

如果有你依D成績, 我女間小學, 一定10名內了

醒目開學勳章

WAIWAI100 發表於 16-4-21 15:58
中90 英94 數98 常94. 級名次31.所以先唔甘心....

會唔會因為 d 卷淺,所以個個都咁高分?我都覺得唔好擺 KC 第一,因為真係太搏。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

醒目開學勳章

妹妹頭 發表於 16-4-21 16:03

如果有你依D成績, 我女間小學, 一定10名內了

same

有冇高人有過往 聖小 升中實際數字..HEIP !!!

呢個分數係SJS....吾係高分...95分以上才算好.頭10名差不多滿分架...

依D應該係問番你學校喎, 你係應屆家長, 應該要知喎, 唔係點揀學校呀