用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 請問聖若瑟校內會否有主日學的課堂?
go

請問聖若瑟校內會否有主日學的課堂?

請問聖若瑟校內會否有主日學的課堂? 因仔仔現時返緊屋企附近聖堂的主日學, 如果學校有主日學的話, 我就唔幫仔仔係屋企聖堂的主日學課堂留位而讓個空缺比其他小朋友, 請問有無在學的媽媽可以解答? 謝謝!

引用:請問聖若瑟校內會否有主日學的課堂?+因仔仔

原帖由 jennylau1029 於 16-04-19 發表
請問聖若瑟校內會否有主日學的課堂? 因仔仔現時返緊屋企附近聖堂的主日學, 如果學校有主日學的話, 我就唔幫 ...
沒有

唔該晒

但有基督小先鋒及初領聖體班,部份內容與主日學有重疊的地方。

引用:請問聖若瑟校內會否有主日學的課堂?+因仔仔

原帖由 jennylau1029 於 16-04-19 發表
請問聖若瑟校內會否有主日學的課堂? 因仔仔現時返緊屋企附近聖堂的主日學, 如果學校有主日學的話, 我就唔幫 ...
老師講過如果上左初領聖体班就不用上主日學

helenanip 發表於 16-4-21 07:23
老師講過如果上左初領聖体班就不用上主日學
正確啲講,係喺學校上左初領聖体班,唔駛再喺主日學再上初領聖体班,不過冇話過唔駛上主日學。

唔該晒咁多位, 咁想請問基督小先鋒係咪小一就有得上?

應該喺小三開始上

回覆 SCKnight 的帖子

oh? only in P.3?!
Then do students in P.1 and P.2 have any bible classes?

Thanks

mommiesaresuper 發表於 16-7-6 23:09
回覆 SCKnight 的帖子

oh? only in P.3?!
P. 1already has bible in Religion Education.