用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 官塘區填表b2
樓主: Pigpigzhu
go

官塘區填表b2

回覆 奥脫福 的帖子

你好.再打擾你一下.聽日交表.仲猶猭.甘聽老師意見.甲一蒙民偉.甲二呂郭.
乙一呂郭.乙二聖若瑟.乙三基考(基於就近返學揀呢間.乙四羅陳.
甘樣穩唔穩漸.不過老師意見聖若學額36個.比較少.不建議.
想再聽下你意見.謝謝

Pigpigzhu 發表於 16-4-21 21:56
回覆 奥脫福 的帖子

你好.再打擾你一下.聽日交表.仲猶猭.甘聽老師意見.甲一蒙民偉.甲二呂郭.
乙一呂郭.乙二聖若瑟.乙三基考(基於就近返學揀呢間.乙四羅陳.
甘樣穩唔穩漸.不過老師意見聖若學額36個.比較少.不建議.
想再聽下你意見.謝謝

去年聖若瑟並無用盡留俾小學的直屬位(大約用左27個,剩13個),所以實際俾街外
的位接近有50個。

http://www.sjacps.edu.hk/awards/awards_1415.pdf   Chart2

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

回覆 奥脫福 的帖子

今年我見到得36個喳.

回覆 奥脫福 的帖子

哦.依家睇明啦.即糸有可能比實際擺出來的位較多.收到.

Pigpigzhu 發表於 16-4-21 22:48
回覆 奥脫福 的帖子

今年我見到得36個喳.

另有40個直屬位嘛!小學用唔哂咪會放番出黎囉!

Pigpigzhu 發表於 16-4-21 21:56
回覆 奥脫福 的帖子

乙1選聖若瑟好過.... 呂郭呢間假英中, 仲有不少B1去選, 無謂去爭

而且以成績計, 聖若瑟可能同呂郭差唔多, 甚至更好.
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

我都知呢間麻麻地.不過B2頭向上博都冇乜選擇.蒙民偉老師都話機會微依家擔心既糸.依家甘排.萬一前兩間都唔中.基孝排乙三仲有冇機會.會唔會泒到好后.真糸冇經驗.好煩惱.

請問女band 1中至尾成績可怎樣排乙部學校?

elbar  蒙民偉   發表於 16-4-23 19:31

hkpapa852 發表於 16-4-22 10:11

乙1選聖若瑟好過.... 呂郭呢間假英中, 仲有不少B1去選, 無謂去爭

而且以成績計, 聖若瑟可能同呂郭差唔多,  ...

B2生,俾我乙一就搏一間他區1C,或者干脆CSK,至少仲係英中先。當然針無
兩頭利,唔想搭車,就要甘心屈於山中。

PS:當年我的排位,聖若瑟真係前過呂郭。老師的教誨係:千祈咪簡呂郭!

Pigpigzhu 發表於 16-4-22 14:26
回覆 hkpapa852 的帖子

我都知呢間麻麻地.不過B2頭向上博都冇乜選擇.蒙民偉老師都話機會微依家 ...

兩間同山同系小學大量B2生乙一選基孝。。。佢排乙三,我唔多睇好。

奥脫福 發表於 16-4-23 22:08
B2生,俾我乙一就搏一間他區1C,或者干脆CSK,至少仲係英中先。當然針無
兩頭利,唔想搭車,就要 ...
呂郭真係咁差咩.

B2頭.乙一.擺蒙民偉.乙二(呂郭)直情搵命搏,
一係好彩原來係B1生,一係B2生就去左南海.........