用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 會唔會將他區學校項喺乙一?
樓主: kikiboy
go

會唔會將他區學校項喺乙一? [複製鏈接]

想問北區B1生: 北區唔夠學位, 乙部向大埔5 間B1英中借位如下:

1) 迦密柏雨: 2
2) 莫壽增    : 2
3) 沐恩        :4
4) 王肇枝    : 5
5) 恩主教    : 5

http://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/secondary-spa/general-info/NT5%20SSL.pdf

聞說北區一線曾梅小學去年好多 (唔記得十幾定廿幾) 入咗大埔呢5間中學, 我女唔係曾梅, 都想問下博唔博得過乙一至五排大埔B1英中先呢?

小時了了 發表於 16-4-29 11:38
想問北區B1生: 北區唔夠學位, 乙部向大埔5 間B1英中借位如下:

1) 迦密柏雨: 2
曾梅千禧好多人入幾間他區中學?

好明顯又係人云亦云..... 至少過去兩年, 唔係多囉:

2012/2014年度曾梅千禧派位:
http://www.tmms.edu.hk/wp-content/uploads/2014/07/poster_4_15_7.pdf

2013/2015年度曾梅千禧派位:
http://www.tmms.edu.hk/wp-content/uploads/2015/08/%E5%8D%87%E4%B8%ADposter3.pdf

只能話, 機會一定係有, 睇你敢唔敢搏
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 16-4-29 11:56
曾梅千禧好多人入幾間他區中學?

好明顯又係人云亦云..... 至少過去兩年, 唔係多囉:

係喎, 唔係聞說十幾廿個喎

2012/2013年度曾梅千禧派位:
莫壽增: 3
迦密柏雨: 1

2013/2014年度曾梅千禧派位:
莫壽增: 3
王肇枝: 1

都唔知呢幾個係自行, 甲抑或乙入到??

hkpapa852  8月先公佈, 可能叩門入都計埋  發表於 16-4-29 13:19

mckong 發表於 16-4-17 22:05
回覆 奥脫福 的帖子

對,接下來的一年,到二仔選校,因有物業在其他區,我決定跨網,就在那一年開始,荃灣區「失 ...

想請教他區學校是否不是全港學校自己選?

‹ 上一主題|下一主題