用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Boxhill vs 大圍聖心
go

Boxhill vs 大圍聖心

請問邊間學術好啲?小一主打直資和本地。

回覆:calvinlinda 的帖子

昨日去左Boxhill open day, k3小朋友英文流利。相信大圍聖心做唔到。

小學唔諗住讀國際就簡聖心,小學d中文真係好深

回覆:Boxhill vs 大圍聖心

Boxhill K1 開始每日有一小時國語(中文)我覺得足夠

引用:Boxhill+K1+開始每日有一小時國語(中文)

原帖由 MarcusMaC9 於 16-04-20 發表
Boxhill K1 開始每日有一小時國語(中文)我覺得足夠
其實mos 同ft 兩暑boxhill 教既野係唔係一樣?

引用:Quote:原帖由+MarcusMaC9+於+16-04-20+發表

原帖由 my_lau_wong 於 16-05-13 發表
其實mos 同ft 兩暑boxhill 教既野係唔係一樣?
依樣唔清楚,冇去MOS open day.  或者你打去問下,佢地會好樂意回答

根據你的target ,聖心較好,而且平。

回覆:phoebewong123 的帖子

聖心

Boxhill English is excellent. very depending on what you want.

Boxhill is a happy school but the kids still learn a lot

要學術好,緊係Boxhill 啦。小朋友又開心又學到嘢,英文程度一流。