用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 智能評估 我囝囝2歲半但仲未識講句子只識講爹爹媽媽等 ...
go

我囝囝2歲半但仲未識講句子只識講爹爹媽媽等 [複製鏈接]

9月返k1都唔知點好,仲有眼神接觸都有但我少,又偏食坐唔定,要個樣一定要到氹好耐先肯罷休.我唔知佢係自閉定語言問題定還是注意力不足

0    0    0    0

引用:9月返k1都唔知點好,仲有眼神接觸都有但我

原帖由 Normanlo1908 於 16-04-10 發表
9月返k1都唔知點好,仲有眼神接觸都有但我少,又偏食坐唔定,要個樣一定要到氹好耐先肯罷休.我唔知佢係自閉 ...
有排健康院評估嗎?

回覆:wingsbb 的帖子

無呀!5月會再去健康院

引用:無呀!5月會再去健康院 +

原帖由 Normanlo1908 於 16-04-11 發表
無呀!5月會再去健康院
咁就唔好等啦!自己搵私人評估同上堂訓練啦!等政府排得尼1年半年,浪費小朋友黃金期呀!

回覆:我囝囝2歲半但仲未識講句子只識講爹爹媽媽等

快做評估

已去健康院找護士,24號要返去再見醫生

誰帶個小朋友?老人家?

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

引用:已去健康院找護士,24號要返去再見醫生 +

原帖由 Normanlo1908 於 16-05-16 發表
已去健康院找護士,24號要返去再見醫生
咁即係識幾多單字?聽唔聽得明你叫佢做嘢?

回覆:peonybibi 的帖子

睇左健康色醫生,話佢理解能力既言語就正常,但表達能力既言語就遲左大半年,要去排言語中心!

回覆:peonybibi 的帖子

只識講十幾個單未,叠字識8,9個

回覆:ANChan59 的帖子

自己湊

引用:只識講十幾個單未,叠字識8,9個 +

原帖由 Normanlo1908 於 16-05-28 發表
只識講十幾個單未,叠字識8,9個
如果醫生話認知無問題,只係言語慢,搵私家言語治療啦

‹ 上一主題|下一主題