用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深造進修 有無人試過English Town?
go

有無人試過English Town? [複製鏈接]

近排有English Town sales call 我做評估,評估後可試三日online學習,我做完評估後是中級,listen 同oral最差,之後個主任介紹左個plan係兩年共26800,話有政府資助可減10000,分廿四期就每月500到,我心大心細緊,未開始試,但想了解是否真可有成效?希望有人幫到我,吾該

1    0    0    0

引用:兩年時間說長不長說短不短要想想自己是否真

原帖由 sweetchrisma 於 16-04-12 發表
兩年時間說長不長說短不短
要想想自己是否真的想學及持之而行
明白,因為經濟原因想自己進修後教女兒,每月500好過我女每月一千幾,所以我先擔心自己會吾會去到一間無乜用的學習中心,我本考慮一年,但一年兩萬,两年两萬六,睇落两年抵,又怕堅持吾到,好矛盾

引用:Quote:LenaWong+發表於+16-4-12+13:20+明白

原帖由 sweetchrisma 於 16-04-13 發表
但可不可以先試堂, 若果教學模式不適合自己, 要被佢綁兩年真的要考慮~
我試左兩日,吾係吾好,不過一定要好好的wifi, 我逢一至五下午有三小時係外面free, 因等我女放學,家離學校比較遠,所以只可在外穩地方食lunch順便坐三個鐘,但自己的網絡吾多好,又可能自己部平板電腦比較舊款,學起來比較吃力,好多時個課程要求録音,成日話識別吾到我聲音,考慮今日試去圖書館用政府wifi, 但吾知會吾會俾人話我講嘢,今日最後一日試網上學習,得三日真係好少,下星期二有一堂到中心的上堂,試埋再決定,其實可以一年20000,减政府資助10000再分12期,只不過加多6000多一年好似抵d,同老公商量寧願吾使抵只讀一年喔,畢竟吾一定堅持到兩年。。。anyway, 試埋今日同下星期二的面對面課堂再決定

回覆:sandywkying 的帖子

另,多謝各位的意見,我要呢兩個禮拜諗清楚先

我n年前join過,覺得一般般,如果淨係對住online其實效果麻麻,建議真係有心學就要join嘛距的活動,不過有好多要自費,同埋你有冇時間去出席,始終face to face 至學到,所謂online我覺得好求其,我當時因為比佐錢,唔用又覺得好浪費,而且為佐攞翻1萬,就搵個時間坐幾分鐘,d測試又好簡單,學完攞張所謂的證書,到宜家都唔知擺係邊,覺得冇效果,浪費時間同錢。所以有心學的,都係face to face,多參加活動會好的,個人覺得請人教比較好。

回覆:Elaineli25 的帖子

O I C
Thank you so much

‹ 上一主題|下一主題