用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 想問有關韓國國際學校
go

想問有關韓國國際學校

唔好意思,在網上有關韓國國際學校的資料不多,小朋友讀本地高小,有意入讀。
這是一所好學校嗎?多謝指敎。

我都好想知呀,有無人知道?

回覆:想問有關韓國國際學校

KIS follows British curriculum with small class size and 4 Mandarin classes per week.

老師很好, 有愛心.

回覆:想問有關韓國國際學校

校園不錯,老師有愛心,朋友兒子正就讀中,我地亦有offer, 但有一間近屋企既IS收左,所以會放返個位出黎。

回覆:creamyXDD 的帖子

請問中學如何申請入讀?學費幾多?易入嗎?如成績很差,有冇機會考入?

回覆:thinking123 的帖子

學校分韓國部同國際部,聽聞韓國部的紀律較差,國際部會好些,亦只是聽聞,你可research 下。學費相對其他學校平,可能因為有d韓國資助。家長之間的關係很好,我school visit 見到有日本人同韓國人親自在校送飯給小朋友同照顧lunch time, 亦有少量星馬,台灣人及外國人。如對年紀較細的小朋友,志在培養學習興趣及紀律,是一個不錯的選擇。

回覆:creamyXDD 的帖子

中學部難考嗎?唔該

引用:中學部難考嗎?唔該 +

原帖由 thinking123 於 16-07-05 發表
中學部難考嗎?唔該
其實apply左試下先,始終小朋友實力都要interview左才知,但英文應該要好,因KIS小學的英文唔差的!上到中學,學校對英文程度應該有一定的要求! 不過都係apply左先!