用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請教 :有關Agent 給我選校 問題!
樓主: katrinafu
go

請教 :有關Agent 給我選校 問題!

引用:Quote:原帖由+kls12+於+16-04-04+發表這不

原帖由 Mapleac 於 16-04-04 發表
我認為最後代你交報名表的才是你真正委託的agent,其他send成績表問野的只當一般普通查詢

...
今日聯絡了agent 2 , 與你所講是一樣,如果學校收到2間agent 申請 ,會要求家長 email 去學校 回覆使用那一間agent .

引用:Quote:原帖由+Mapleac+於+16-04-04+發表我

原帖由 katrinafu 於 16-04-05 發表
今日聯絡了agent 2 , 與你所講是一樣,如果學校收到2間agent 申請 ,會要求家長 email 去學校 回覆使用那一 ...
錦而家你可以放心揾agent2幫手啦

katrinafu 發表於 16-4-5 17:16
唉,我都唔知 呀 !
申講學校, 所以學校資料都未比我 ,只是比個校名, 但基本學費,地點,學校人數,寄 ...
我覺得agent1可以開佢一個字名,等其他家長唔好中招!

ennaenna  同意...  發表於 16-4-6 11:25

回覆:請教 :有關Agent 給我選校 問題!

揀2,專業D

引用:揀2,專業D +

原帖由 Happyhappylive 於 16-04-07 發表
揀2,專業D
我都會選2 , 係我上幾間agent 中, 比較按她成續和想要既野 。 其他 就 一係話比school list比到影都冇 , 電話又冇電郵又冇, 我知現在尚早,但都係得agent 話我知要睇埋6月 考試成績再比多次school list .

仲有一間agent 3仲好笑,叫我女上去做卷, 咁我帶她上去做,  個教育顧問 email 問我有冇野找她,冇就 唔出來喎。 打過招呼都 費事行出來。 到第2天份卷 有成績,考得唔好, 顧問說 :份卷呢其實 由小學到中五都係同一份,所以 成績唔好都唔奇,因為中三英中 都係得70左右。  然後過2-3日比school list ,不過現在過了20日都未見影, 我都懶得追。

引用:Quote:原帖由+Happyhappylive+於+16-04-07+

原帖由 katrinafu 於 16-04-07 發表
我都會選2 , 係我上幾間agent 中, 比較按她成續和想要既野 。 其他 就 一係話比school list比到影都冇 , ...
佢當得佢一間:;pppp:

引用:Quote:原帖由+Happyhappylive+於+16-04-07+

原帖由 katrinafu 於 16-04-07 發表
我都會選2 , 係我上幾間agent 中, 比較按她成續和想要既野 。 其他 就 一係話比school list比到影都冇 , ...
點可能份卷會由小學到中學都係同一份呢?只要有少少常識都知冇可能啦!呢間agent算把啦!

回覆:請教 :有關Agent 給我選校 問題!

其實有d學校係會接受你再clarify 想用邊間之後先再跟嗰間做,但有d係會睇first introduction, 咁就未必會俾commission 第二個agent,咁第二個agent就未必會幫你跟到,所以有D agent 會一開始就乜都幫send咁咪可以攞左個客先,因為好多客都會怕麻煩唔轉第二間

回覆 katrinafu 的帖子

can you let me know agent 1 ?  Tks