用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 如果B1學位多過b1生都有機會跌落B2 校嗎? ...
樓主: MMVV
go

如果B1學位多過b1生都有機會跌落B2 校嗎? [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 16-4-5 09:51
2015年KL1油尖旺區統一派位學額:

thanks
哲哲寫真 哲哲私相集

回覆 miffyumiffy 的帖子

点樣知道油尖旺B1位多過B1生?是否每年都一樣?

置頂有khmama做2015升中數據

雖然無2016, 也可以參巧下

kkhon  好的,謝謝!  發表於 16-5-20 09:15

kkhon 發表於 16-5-12 10:25
回覆 miffyumiffy 的帖子

点樣知道油尖旺B1位多過B1生?是否每年都一樣?
未來幾年油尖旺B1位都會多過B1生,但係每年情況唔一樣,唔可以一本通書睇到老。如果你明年升中,可以用今年既數據預估,然後等教育局公佈。如果係幾年之後先升中,最好係保守啲,原因係未來各區升中人數都係上升。

little_yolky  但油尖旺男仔同女仔差好遠啊!  發表於 16-5-20 10:48

回覆 王家爸爸 的帖子

明白,謝謝!

回覆 hkpapa852 的帖子

Yanamami 真係奇,我身边朋友女多~

有晒統計嫁, 睇吓呢份政府出既統計, 資料截止2014年中:

http://www.gov.hk/tc/about/abouthk/factsheets/docs/population.pdf

25歳以下, 都係男多女少
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

請指教

我仔係B2,
九龍城區想入QE對住果間循道中學
點樣填表?
B2生機會低嗎?位得10個
循中係band幾多

peggy  循道是B1C  發表於 16-5-28 00:10

引用:絕對有機會,+Band+1+派去Band+3+也見過+,+

原帖由 SONIALAI 於 16-04-01 發表
絕對有機會, Band 1 派去Band 3 也見過 , 原因是選校時過份進取, 頭五志願, 也選Band 1校 ( 該區共有九間)  ...
又係呀, 我個仔個同學就係band1揀得太進取派左去band3!

‹ 上一主題|下一主題