用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2016年B1中學名單+部份中學Banding (以DSE成績/入U率評 ...
樓主: hkpapa852
go

2016年B1中學名單+部份中學Banding (以DSE成績/入U率評分)  

終於將過去3年18區B1中學既資料update完了!

IYY    發表於 17-12-29 15:20
goodmama2003    發表於 16-7-19 12:54
happylogin    發表於 16-5-9 14:30
Jackieson    發表於 16-5-7 00:47
bbforever    發表於 16-4-21 05:33
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆:2016年部份中學Banding (以DSE成績/入U率評分)

我係新手,對照高主教及聖保羅書院,好似成績差唔多,但點解d人甚至老師會話st Paul boys係band 1A-B, 而高主教只係1C-2A? 真心請教

hha 發表於 16-4-18 15:42
我係新手,對照高主教及聖保羅書院,好似成績差唔多,但點解d人甚至老師會話st Paul boys係band 1A-B, 而高 ...
講真, 10個9個老師同家長都唔會年年去研究各中學既資料, 佢地對學校所謂Banding, 都只係留係"概念"上.

你試吓叫佢俾呢詳細資料解釋你知點分Band吖, 我夠膽話佢一定答你唔到

ANChan59  Agree  發表於 16-6-4 10:30
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆:2016年部份中學Banding (以DSE成績/入U率評分)

同埋高主教小學係灣仔區,直屬中學係中西區,係咪到時乙一填高記、乙二填番灣仔網中學?

hha 發表於 16-4-18 15:50
同埋高主教小學係灣仔區,直屬中學係中西區,係咪到時乙一填高記、乙二填番灣仔網中學?

...
如果讀緊高主教小學想直升高主教書院, 日後要將乙1放高主教, 乙2開始再填灣仔區中學

多謝賜教

hkpapa852  唔駛客氣  發表於 16-4-18 15:55

引用:終於將過去3年18區B1中學既資料update完了!

原帖由 hkpapa852 於 16-04-18 發表
比個讚你

回覆:2016年B1中學名單+部份中學Banding (以DSE成績/入U率評分)

勁!

回覆:2016年B1中學名單+部份中學Banding (以DSE成績/入U率評分)

hkpapa852 發表於 16-4-18 13:52
大工程!辛苦晒!

醒目開學勳章

Thanks

Thank you so much for your great info!

引用:+本帖最後由+hkpapa852+於+16-4-19+12:07+

原帖由 hkpapa852 於 16-03-24 發表

2016年B1中學名單+部份中學Banding (以第二屆至第四屆DSE ...
葵青區無蕭明?

Karmen希希 發表於 16-4-19 23:05
葵青區無蕭明?
你睇清楚, 有呀:

NT1#15B1中學佛教善德英文中學, 聖公會林護紀念中學,  天主教母佑會蕭明中學, 中華傳道會安柱中學, 順德聯誼總會李兆基中學, 保祿六世書院
B2A-1C中學保良局羅傑承(一九八三)中學, 東華三院陳兆民中學
B2中學中華基督教會全完中學, 伍若瑜

回覆:2016年B1中學名單+部份中 ...

請問兩家聖家是否都一線,成績有冇邊間特別好?