用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2016年B1中學名單+部份中學Banding (以DSE成績/入U率評 ...
樓主: hkpapa852
go

2016年B1中學名單+部份中學Banding (以DSE成績/入U率評分)  

回覆 milkcandy 的帖子

高記收外來生要band 1才有機會的

回覆 alhy.love 的帖子

謝謝回覆. 唯有努力一點吧.

cherrieshum 發表於 17-1-8 10:44
非常感謝hkpapa852分享數據
想問問深水埗聖瑪嘉利英文男女中小學升讀
本地大學的數據。

請問hkpapa852, 有沒有SMC ,深水埗聖瑪加利,相關入U資料?屬band 幾?謝謝分享。

見第1個表
B2A-1C        瑪利諾神父學校, 香島中學, 聖瑪加利男女英文中學

thank you for your information

回覆樓主

想請問深水埗崇真中學和沙田培基中學,邊間成績比較好?banding 是否一樣1C? 謝謝!

hkpapa852 發表於 16-3-24 23:08
2016年B1中學名單+部份中學Banding (以第二屆至第四屆DSE成績和升讀本地大學學士學位比例嚟
評分)

有冇UPDATE 2017 新資料, 謝謝

回覆 wfmama 的帖子

沙田培基嘅文憑試成績比較好,但深水埗崇真就標榜全英語教學

yfhofep 發表於 17-12-10 16:00
回覆 wfmama 的帖子

沙田培基嘅文憑試成績比較好,但深水埗崇真就標榜全英語教學

哦,明白!唔該曬!

請問hkpapa852   顏寶鈴 同 福建中學 邊間入U 高D 因前者只得人數
bb 5月23號 出世la   [size=medium]得閒就入黎睇下la.

東華三院陳兆民中學
http://www.twghczm.edu.hk:82/common/plans_and_reports/asr2016_2017.pdf

cyhk2006 發表於 17-12-20 17:09
東華三院陳兆民中學
http://www.twghczm.edu.hk:82/common/plans_and_reports/asr2016_2017.pdf
收得咁密既.... 用port 82 ....
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

電腦野...唔明咩PORT 82

cyhk2006 發表於 17-12-20 17:12
回覆 hkpapa852 的帖子

電腦野...唔明咩PORT 82
一般網站, 用Port 80, 有加密就用Port 443

呢兩個Port以外, 就係非標準用途
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 17-12-20 17:16
一般網站, 用Port 80, 有加密就用Port 443

呢兩個Port以外, 就係非標準用途
你好犀利呀! 咁都比你留意到.

cyhk2006 發表於 17-12-20 17:17
你好犀利呀! 咁都比你留意到.
其實咁啱我1個鐘頭前查過都唔見

所以先留意到

hkpapa852 發表於 17-12-20 17:19
其實咁啱我1個鐘頭前查過都唔見

所以先留意到
其實因為小兒係入面讀,今年通告既數字又比上年好, 所以好想看他們的校務報告,是否真有其事.

cyhk2006 發表於 17-12-20 17:24
其實因為小兒係入面讀,今年通告既數字又比上年好, 所以好想看他們的校務報告,是否真有其事.
...
今年係陳記自DSE以來, 成績最好既一年

hkpapa852 發表於 17-12-20 17:26
今年係陳記自DSE以來, 成績最好既一年
希望可以Keep到.

hkpapa852 發表於 16-3-24 23:08
2016年B1中學名單+部份中學Banding (以第二屆至第四屆DSE成績和升讀本地大學學士學位比例嚟
評分)

感激hkpapa852的偉大工程!!!