用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 楊思琦囡囡被德望退學……
樓主: ddtt347
go

楊思琦囡囡被德望退學…… [複製鏈接]

回覆 socute 的帖子

同意.
雖然唔知傳聞真假(楊說是佢自己主動轉, 唔係被退學), 不過及早知道間學校唔適合自己小朋友而盡早轉, 又未嘗唔係好事.

回覆:siden 的帖子

可能是因為SC 超有愛心,非常了解到每個小朋友的實際需要 :p  你咁講小心果啲SC fans 會圍攻

引用:我好疑惑亦非常懷疑,如果唔係名人,SC會肯

原帖由 siden 於 16-03-17 發表
我好疑惑亦非常懷疑,如果唔係名人,SC會肯俾人食回頭草嗎?:;pppp:
可能是因為SC 超有愛心,非常了解到每個小朋友的實際需要 :p 你咁講小心果啲SC fans 會圍攻

回覆 siden 的帖子

坦白講,明星吾論大細,幫仔女搵學校都有好多好處...

siden  大家心照  發表於 16-3-17 20:58

回覆:楊思琦囡囡被德望退學……

聽聞好似去左英基而唔係吃回頭草噃

有冇新聞link

一般學校唔會咁快就放棄學生既,相信亦真係如楊思琦所講係自行退學,但入得德望梗係想上德望小學,相信學校同佢溝通過德小未必適合佢細路...與其留響度上唔到德小,咁好多家長都會選擇走...

佢女兒舊校係HKPS

引用:佢女兒舊校係HKPS

原帖由 Hopeforb 於 16-03-18 發表
佢女兒舊校係HKPS
唔係SC咩?佢女pn時同我同事個女係同班同學喎!

SC,雜誌都講過話同kelly細仔係同學仔。

引用:一般學校唔會咁快就放棄學生既,相信亦真係

原帖由 cpychung 於 16-03-18 發表
一般學校唔會咁快就放棄學生既,相信亦真係如楊思琦所講係自行退學,但入得德望梗係想上德望小學,相信學校 ...
咁未嘗不是明智的決定,除下名校的光環,以囡囡長遠利益為首任。楊小姐,唔知你會唔會上來ek, 如看到,講句支持!

引用:聽聞好似去左英基而唔係吃回頭草噃 +

原帖由 Dior8 於 16-03-17 發表
聽聞好似去左英基而唔係吃回頭草噃
She said she bought her gal to a new school for interview.

引用:一般學校唔會咁快就放棄學生既,相信亦真係

原帖由 cpychung 於 16-03-18 發表
一般學校唔會咁快就放棄學生既,相信亦真係如楊思琦所講係自行退學,但入得德望梗係想上德望小學,相信學校 ...
Good hope will hunt you only if they may not accept you for primary around k2 1 st term break. Let u know firmly at the end of k2. I don't think the school will tell you that early it should be the mom who thinks go or quit.

回覆 lui 的帖子

報導話吃回頭草,返去SC。

引用:我好疑惑亦非常懷疑,如果唔係名人,SC會肯

原帖由 siden 於 16-03-17 發表
我好疑惑亦非常懷疑,如果唔係名人,SC會肯俾人食回頭草嗎?:;pppp:
我也這樣想!

引用:回覆+lui+的帖子 報導話吃回頭草,返去SC

原帖由 Jane1983 於 16-03-18 發表
回覆 lui 的帖子

報導話吃回頭草,返去SC。
冇錯,最近話個爸爸嚟搶囡個報導,佢囡囡已經著住st cat校服。

引用:不如大家唔好再考究人地個女係咪曳,又或者

原帖由 puichingforsure 於 16-03-17 發表
不如大家唔好再考究人地個女係咪曳,又或者考究GH OR其他傳統學校係咪咁嚴,因為我覺得冇最好的學校,只有 ...
support her decision!

我聽聞過SC今年之前都有收過人食回頭草, 不過已係9月中插番班.
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:我聽聞過SC今年之前都有收過人食回頭草,+不

原帖由 hkpapa852 於 16-03-18 發表
我聽聞過SC今年之前都有收過人食回頭草, 不過已係9月中插番班.
sc原來咁cheap

Yanamami  何必出口伤人/校  發表於 16-3-26 09:36

咁係sc 有人退學所以先收佢插班定係加多一個無所謂呢?
‹ 上一主題|下一主題