用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Baptist oasis奧基 vs york
go

Baptist oasis奧基 vs york [複製鏈接]

兩間都英文為主,本身oasis pn

有york int'l am offer

你地点揀?

2    0    0    0

回覆:crystalizedme 的帖子

我會揀york

YORK

其實好睇你自己想小朋友係HAPPY SCHOOL定係有一些特定的期望。我囝之前係OASIS讀PN,好幸運,他的班主任MS. SIENNA係一個好有HEART的老師,由我囝原本坐唔定,到後來識坐定,唱歌,聽指令,我知道老師係花咗好多心機去教佢。完全明晒老師同佢講的英文,我同老師用英文溝通佢都明。

引用:其實好睇你自己想小朋友係HAPPY+SCHOOL定係

原帖由 HowardH 於 16-03-30 發表
其實好睇你自己想小朋友係HAPPY SCHOOL定係有一些特定的期望。我囝之前係OASIS讀PN,好幸運,他的班主任MS. ...
咁請問HowardH你小朋友點解唔讀Oasis呢?

回覆:Joszeto 的帖子

因為oasis課程較淺

回覆:Baptist oasis奧基 vs york

HowardH
我女都係Ms Sienna 係班主任,請問你仔是否今年pn 生?
因剛巧有個同學仔Howard退學了,看看是否同一人
同意Ms Sienna真係超有愛心同耐性,阿女都係返左幾個月英文進步神速.
所以我先猶豫走吾走好

回覆:crystalizedme 的帖子

阿女pn讀過奧基,返得好開心的幼稚園。看到k3的同學在台上表演,知道老師好俾心機教學生。校長亦是個肯落手落腳做野的人。但K1我想阿女讀全日,所以走左。

回覆:catmint11 的帖子

澳基真的是一所好幼稚園!令小朋友的英文基礎很好!

我仔仔讀奧基,由白子一張去到而家成日係屋企同我講英文,成日唱英文歌!學校真係功不可抹!利申:K1而家仲讀緊

請問中文程度如何?課程淺定深架

eddie1626 發表於 16-4-12 14:15
我仔仔讀奧基,由白子一張去到而家成日係屋企同我講英文,成日唱英文歌!學校真係功不可抹!利申:K1而家仲 ...
請問奧基多雜費嗎?考慮緊讀唔讀pn, 唔該你

引用:我仔仔讀奧基,由白子一張去到而家成日係屋

原帖由 eddie1626 於 16-04-12 發表
我仔仔讀奧基,由白子一張去到而家成日係屋企同我講英文,成日唱英文歌!學校真係功不可抹!利申:K1而家仲 ...
我也考慮緊讀唔讀,5月交大訂,可否講多d學校的優劣。

回覆:irismamabbkwok 的帖子

基本什費囉,書薄、菜點、上下學期各交一次,K1而家4.xK.年年加,PN少啲囉!

引用:Quote:原帖由+eddie1626+於+16-04-12+發表

原帖由 hilouisll 於 16-04-13 發表
我也考慮緊讀唔讀,5月交大訂,可否講多d學校的優劣。
學校雖然係新,但老師真係好好,有heart!唔識教到你識,發音唔正確就教到正確為止。

就得PN個時,老師頭三個月會update下學生進度比媽咪知,之後就有問題先會再同媽咪講、到K1時只係會頭一個月update進度,有問題可以直接搵返個別老師傾返!

每星期手冊有寫整個星期教左啲乜,等家長可以同小朋友review, K1功課每日都有,但唔多,貼下貼紙,劃下線,星期五就基本2-3樣,phonic ,中文、數學,都係好簡單。同埋有reading report 要做!

咁奧基個小學派位如何?去考私校ok ma?

引用:咁奧基個小學派位如何?去考私校ok+ma? +

原帖由 rabbitboy 於 16-04-13 發表
咁奧基個小學派位如何?去考私校ok ma?
今年才有K3生!

引用:Quote:原帖由+hilouisll+於+16-04-13+發表

原帖由 eddie1626 於 16-04-13 發表
學校雖然係新,但老師真係好好,有heart!唔識教到你識,發音唔正確就教到正確為止。

就得PN個時,老師頭三 ...
謝謝回覆,似乎是一間不錯的幼稚園,請問oasis是用哪一套phonics?

引用:Quote:原帖由+eddie1626+於+16-04-13+發表

原帖由 hilouisll 於 16-04-14 發表
謝謝回覆,似乎是一間不錯的幼稚園,請問oasis是用哪一套phonics?
佢係用jolly phonics.

‹ 上一主題|下一主題