用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園(麗港城) 想問幾時可開始報 N 班? 細 B 會收嗎?
go

想問幾時可開始報 N 班? 細 B 會收嗎? [複製鏈接]

仔仔 6 個月大 (細 B), 想問幾時可開始報 N 班? 細 B 會收嗎?
   0    0    0    0

回覆:想問幾時可開始報 N 班? 細 B 會收嗎?

細B 可以先報定,到時足兩歲遲d入學

回覆:wcyirwin 的帖子

迦南肯收細B的,同大B分開interview時段,會遲幾個月先in細B,佢地一早留咗部份位俾細B讀。

收細B, 我仔9月尾收左16-17上午班

回覆 pandajac 的帖子

請問如第二階段收生先入登記表, 細B, 入PN下午機會大不大?

christy2011 發表於 16-12-16 08:49
回覆 pandajac 的帖子

請問如第二階段收生先入登記表, 細B, 入PN下午機會大不大?

絕對有機會,但應該係call waiting 入,我囡細B,前年call waiting ,上年年頭足2歲插班,係下午班,當時約有10位小朋友一同插班。學校會有一個星期適應班比一同插班的小朋友,家長可以頭2-3日陪小朋友上課,每天一小時,之後慢慢加鐘(視乎適應情況),約半個月時便正常上課。

回覆 tmko 的帖子

但我係12月第二round先入表,有機會in.同收嗎?

christy2011 發表於 17-1-21 14:20
回覆 tmko 的帖子

但我係12月第二round先入表,有機會in.同收嗎?

咁我就唔太清楚,因為當年我係deadline 前交表。
‹ 上一主題|下一主題