用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德 vs 迦南(九龍塘)
go

根德 vs 迦南(九龍塘)

本身係細龍B讀緊迦南K1,想repeat K1 所以考到根德. 而家心大心細,轉唔轉根德好。想知道根德K3程度? 可以給些意見嗎?

回覆:根德 vs 迦南(九龍塘)

kv for sure

KV is better, also being big b also better

Kv 個名好過迦南。但repeat一年值唔值得?

回覆:ioustephanie 的帖子

既然發展正常可以升k2, 為個名校名,要repeat 一年,(個人意見)我覺得不太值得,kln tong 迦南又不是一間差學校

引用:Quote:薑餅人+發表於+16-3-9+17:00+既然發

原帖由 arwu 於 16-03-09 發表
agree
kv得個名, 設施又舊, 又唔保證一定會考到什麼小學, 何須REPEAT K1?
同意

回覆:hilarychu 的帖子

Cannan kln tong got NET EVERYDAY for 45min bor !! 中文也一點都唔易,K3幫你train埋默書等,等你上小一輕鬆D

引用:既然發展正常可以升k2,+為個名校名,要repe

原帖由 薑餅人 於 16-03-09 發表
既然發展正常可以升k2, 為個名校名,要repeat 一年,(個人意見)我覺得不太值得,kln tong 迦南又不是一間 ...
Agree

既然發展正常可以升k2, 為個名校名,要repeat 一年,(個人意見)我覺得不太值得,kln tong 迦南又不是一間 ...
Agree x 2

agree x3

媽媽 你應該未去今年的觀課

當觀課後 介紹完課程 cannan 一點都不會输比kv

當然知道迦南唔差 ,課程深。
所 以想知道K∨ ,K3課程係點?
無論 轉唔轉KV ,我都會比小朋讀repeat 一年。只是轉KV或留迦南好呢? 若果轉KV,真係為左個名去考小一。所以好煩呢~

引用:KV+is+better,+also+being+big+b+also+bett

原帖由 sailormercury 於 16-03-09 發表
KV is better, also being big b also better
X 2

引用:當然知道迦南唔差+,課程深。所+以想知道K

原帖由 ioustephanie 於 16-03-31 發表
當然知道迦南唔差 ,課程深。
所 以想知道K∨ ,K3課程係點?
無論 轉唔轉KV ,我都會比小朋讀repeat 一年 ...
唔轉KV, 你會原校repeat K1?

點解repeat 1年? 學校建議定自己決定?

其實你小朋友而家跟唔跟得上? 點解想佢repeat?

會唔會考慮清楚邊間學校較適合小朋友,而不是你鍾意就代表對的!
Hope Everybody Have A Wonderful Life.

細龍B有幾細? 如果係Nov或Dec就repeat做大B吧, 做大永遠好過做細, 但如果係sept oct就唔洗repeat la, 因為repeat真係大人地好多咁.....

揀間適合小朋友性格吧!