用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Monmouth School 已入學或準備入學,來分享一下 ...
go

Monmouth School 已入學或準備入學,來分享一下 [複製鏈接]

多多指教

0    0    0    0

回覆:CLCC 的帖子

Boys? Girls?

回覆:anglo-chinese 的帖子

Sorry冇講清楚!我仔仔今年9月新入學Year 9

Hi, 學校也收左我仔讀Y10,但我想了解多D,可以分享嗎?
    謝謝!

回覆:KJYim 的帖子

我仔仔今年也是新生,現時只交了按金及訂了兩套機票

回覆:Monmouth School 已入學或準備入學,來分享一下

我朋友個仔啱啱收到offer,現正考慮中,請問咁多位覺得呢學校有咩優點,可否分享一下?
Thanks

:-P

引用:我朋友個仔啱啱收到offer,現正考慮中,請

原帖由 easy 於 16-04-14 發表
我朋友個仔啱啱收到offer,現正考慮中,請問咁多位覺得呢學校有咩優點,可否分享一下?
Thanks

...
你仔仔Year ?會讀嗎?如果入讀的話我再PM 你好嗎?

回覆:CLCC 的帖子

考慮讀year 10,想問下校風如何、成績怎樣、星期六日活動多唔多。因寄宿生不是太多.另外口音亦是考慮因素

回覆 CLCC 的帖子

Hi CLCC, i just paid the deposit for my son. He will go there for Year 11. Will you go with him this September? Let's keep in touch! :)  

回覆:yanyanbutter 的帖子

收到你很好的消息!現準備訂機票?聖誕會回港嗎?私下聯絡再傾

回覆 CLCC 的帖子

I haven't booked the air ticket as I'm now thinking of going with him in early September. He most likely will be back in the half-term of October. Yes let's chat when you are free!

Hi, 亞仔剛剛收到 Monmouth School offer,2017年9月會去讀 Year 9,大家入學後評價如何?可唔可以分享下。

basbyy 發表於 17-2-9 01:37
Hi, 亞仔剛剛收到 Monmouth School offer,2017年9月會去讀 Year 9,大家入學後評價如何?可唔可以分享下。 ...

呀仔上年9月入讀Year 9,他好開心很喜歡學校,和各年班同學也相處得來。

CLCC 發表於 17-2-9 22:04
呀仔上年9月入讀Year 9,他好開心很喜歡學校,和各年班同學也相處得來。
...

學校每季有幾項運動給他們選擇參加,定期有活動外出,我想一般英國私校也是這樣,暫時沒有什麼大問題,現時讀得開心。

我亞女已經喺英國讀緊第三年,今年讀 Year 11,而亞仔年初五考左入學試,噚日 agent 通知學校已經收左亞仔2017年9月讀 Year 9,辦好手續得要問大家取經,請問學校會唔會做埋監護人,定係要自己搵 Guardian 公司?

basbyy 發表於 17-2-10 00:30
我亞女已經喺英國讀緊第三年,今年讀 Year 11,而亞仔年初五考左入學試,噚日 agent 通知學校已經收左亞仔2 ...

學校不會做監護人,你可在學校網頁內尋找,有幾位監護人介紹,而我選擇了一個在香港移民過去一位女士做監護人,她在學校帶住學生有多年經驗,現在whatsapp方便,我有任何查詢也聯絡她,她令我感到安心。

CLCC 發表於 17-2-10 08:32
學校不會做監護人,你可在學校網頁內尋找,有幾位監護人介紹,而我選擇了一個在香港移民過去一位女士做監 ...
唔該晒,呢排好忙,都無時間上網,呢幾日放假再去睇清楚。

basbyy 發表於 17-2-11 02:05
唔該晒,呢排好忙,都無時間上網,呢幾日放假再去睇清楚。

CLCC 發表於 17-2-11 19:52
昨天是兒子生日,剛剛遇上half term 要離開學校要到host family,我還擔心沒有人和兒子慶祝生日,監䕶人主 ...
CLCC,唔該晒,今日啱啱收到學校文件,要盡快填好寄返去,不過上學校網站搵唔到 Guardian 資料,係咪要問學校攞呢?想問下學校有無車去機場接送學生架? 定係自己搭 coach 返學校? Please check PM.

basbyy 發表於 17-2-12 22:20
CLCC,唔該晒,今日啱啱收到學校文件,要盡快填好寄返去,不過上學校網站搵唔到 Guardian 資料,係咪要問學 ...

你係
‹ 上一主題|下一主題