用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 大家可否分享每日早餐和返學帶什麼小食嗎? ...
go

大家可否分享每日早餐和返學帶什麼小食嗎?

現在亞囝已經4年班每日早餐只吃粥和帶餅乾回校,如像不是太有營養

回覆:moremoremimi 的帖子

粥很好啊,俾D有料粥。小食改俾水果就更好了。餅乾食得多都熱氣

回覆:大家可否分享每日早餐和返學帶什麼小食嗎?

早餐:紙包蛋糕、小龍包、薄餅、珍珠雞等...配一杯清水,間中飲奶!

Whole grain Cereal

三文治(蛋、牛油果、呑拿魚、青瓜……)
飲(豆奶、朱古力奶、檸蜜……)

番学無零食……

早餐:火腿/餐肉/番茄通粉, 三文治, 燒賣, 麵包
小食: 聽話的會獎佢去買佢鐘意的野食

回覆:大家可否分享每日早餐和返學帶什麼小食嗎?

每朝一碗飯+蛋+奶

小息飲朱古力奶+orea

引用:早餐:火腿/餐肉/番茄通粉,+三文治,+燒賣

原帖由 kayi0556 於 16-03-03 發表
早餐:火腿/餐肉/番茄通粉, 三文治, 燒賣, 麵包
小食: 聽話的會獎佢去買佢鐘意的野食 ...
好味喎
咁有營養。小朋友有無好高大?

回覆 hippoo 的帖子

大囡發育得唔錯
細囡中等, 呀仔就比其他小朋友高

我3隻馬騮都好少病痛

引用:回覆+hippoo+的帖子 大囡發育得唔錯細囡中

原帖由 kayi0556 於 16-03-03 發表
回覆 hippoo 的帖子

大囡發育得唔錯
好有心機

Yanamami 發表於 16-3-3 08:43
三文治(蛋、牛油果、呑拿魚、青瓜……)
飲(豆奶、朱古力奶、檸蜜……)
因為家姐唔一定要吃小食, 家姐又肥阿細咁多, 所以原本無俾小食阿細。點知開學無耐, 發現佢厚面皮到問同學仔攞嘢食, 為免失禮人, 所以俾餅仔/水果佢帶返學校食。阿細真係失禮死人。